מתכון

קנלוני דלעת ומחית כמהין

קרן ואיציק קדוש מגישים מתכון קנלוני דלעת מרשים לשבועות בניחוח כמהין

2,228 בשלנים התעניינו במתכון זה
קנלוני דלעת ומחית כמהין של קרן ואיציק קדוש. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
קנלוני דלעת ומחית כמהין של קרן ואיציק קדוש. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לבשמל

להרכבת המנה

אופן ההכנה

לבצק פסטה

1

מערבבים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת בצק חלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כשעתיים.

למלית

2

חותכים את הדלעת לקוביות, מפזרים מלח ופלפל ומעבירים לתבנית אפייה בחום של 200 מעלות כשעה (עד ריכוך וקרמול). מקררים ומערבבים עם שאר החומרים.

לבשמל

3

ממסים את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ בכף עץ עד קבלת עיסה אחידה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את החלב. ממשיכים לערבב עד רתיחה. מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 2-3 דקות, עד שהרוטב מתעבה.

להרכבת המנה

4

מרדדים את הבצק בעזרת מכונת פסטה עד דרגה 6. ממלאים את קצה הבצק הארוך שהתקבל במלית ומגלגלים לגליל. מעבירים את הגליל לכלי ומגלגלים לשבלול צמוד ומהודק. מתחילים במרכז. ממשיכים לגלגל עד שהכלי מלא. יוצקים מעל את הבשמל ומפזרים את הגבינות. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות.