מתכון

קנלוני זוקיני וגבינת עזים

קל להכין קנלוני ממולא בתערובת גבינות מגלילי פסטה שאינם מצריכים בישול מוקדם

12,030 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
קנלוני זוקיני וגבינת עזים. צילום: shutterstock
קנלוני זוקיני וגבינת עזים. צילום: shutterstock

ממלאים בתערובת המילוי בעזרת מזרק או שקית ניטוף (בעלי פייה מעט יותר קטנה מקוטר גליל הפסטה), חוסמים באצבע פתח אחד של גליל הפסטה ומזריקים עד כ-3/4 ס"מ מהקצוות (כדי שהמילוי לא יגלוש באפייה). מסדרים בתבנית אפייה ומכסים ברוטב נוזלי אשר נספג ומבשל את גלילי הפסטה בעת האפייה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב השמנת

לקנלוני

אופן ההכנה

המלית

1

מערבבים בקערה נפרדת את הזוקיני, קליפת הלימון והגבינות, ומתבלים במלח ובפלפל לבן. מועכים ומערבבים היטב למלית אחידה.

רוטב השמנת

2

חממים בסיר את השמנת, החלב, המים, השום עד לסף רתיחה, ומתבלים בתימין, במלח ובפלפל לבן. מסירים מהאש, מצננים ומסננים.

3

ממיסים בסיר קטן את החמאה על להבה נמוכה. מוסיפים את הקמח ובוחשים עד כשכולו נספג. מוסיפים את היין ואת רוטב השמנת ומערבבים לרוטב אחיד.

הקנלוני

4

ממלאים את הקנלוני במלית, מניחים בתבנית משומנת (אפשר בשתי קומות) ויוצקים עליהם את הרוטב.

5

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, עד שהקנלוני מתרככים.

6

מסירים את רדיד האלומיניום, מפזרים את גבינת הפרמז'ן ואופים במשך כ-10 דקות נוספות עד להזהבה.