מתכון

קציצות טופו ועשבי תיבול

קציצות בסנדוויץ' הן תענוג שאין סיבה שטבעונים יוותרו עליו

36,266 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
קציצות טופו ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה
קציצות טופו ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה

ננה: "קציצות בסנדוויץ' הן תענוג גדול. העסיסיות והרכות שלהן בתוך הלחם והטעמים שספוגים בהן היו מאוד חסרים לי כשהפכתי לטבעונית. ככה נולדו קציצות הטופו האלה. זרעי הפשתן התגלו כתחליף מעולה לביצים — הם קושרים יופי את כל המרכיבים. רק אל תתפתו להוסיף מהם יותר כדי לקבל קציצות מוצקות יותר, כי הטעם שלהם עצי ושתלטן."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

שמים זרעי פשתן בקערית, מוסיפים מים רק עד כיסוי ומשרים למשך 30 דקות.

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3

טוחנים את זרעי הפשתן עם מי ההשריה ויתר החומרים בבלנדר בכמה פולסים עד לקבלת תערובת אחידה.

4

יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8-7 ס"מ ומניחים בתבנית.

5

אופים כ-35 דקות או עד שהקציצות מקבלות מעטה זהוב עדין. מגישים חם או בטמפ' החדר.

6

שומרים עד 4 ימים בקופסה במקרר.