מתכון

קרקר ענק

המאפים הדקיקים האלה נראים מעולה וגם טעימים מאוד - הם די פשוטים להכנה, ודאי ביחס לאפקט הרושם שהם מייצרים

ספטמבר 2019
קרקר ענק של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
קרקר ענק של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

שעתיים קירור

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לציפוי

אופן ההכנה

1

מערבבים חמאה, קמח ומלח במיקסר עם וו גיטרה לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה יוגורט ורוויון וממשיכים לעבד במיקסר עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

4

מרדדים בכל פעם רבע מכמות הבצק במכונת פסטה בהדרגה עד עובי של 2-1 מ"מ.

5

מניחים את היריעה הדקה על משטח עבודה מקומח וחותכים למלבנים בגודל 12×18 ס"מ. מחוררים במזלג ומניחים בתבניות בזהירות ובעדינות.

6

מזלפים על המלבנים שמן זית ומפזרים מלח גס ורוזמרין ו/או תערובת שומשום וקצח. מכסים בנייר אפייה ומניחים תבנית שתהווה משקולת.

7

אופים 15 דקות, מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה ואופים עוד 5 דקות עד להזהבה.

8

מצננים ושומרים עד 10 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר.