מתכון

קרקר שקדים

בחנויות הטבע מוכרים קרקרים בריאים, מפתים וארוזים יפה אבל מאוד יקרים. האמת היא שמאוד קל להכין קרקרים בבית

יוני 2019
קרקר שקדים של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר
קרקר שקדים של ליה שומרון פינדר. צילום: עודד מרום. סטיילינג: עמית פרבר

המתכון הזה משלב את הפולפה של השקדים שנשארה ממיצוי החלב. זהירות — הקרקרים ממכרים! שומרים בקופסה שבועיים-שלושה כנשנוש בריא בין הארוחות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

להברשה וזריה

אופן ההכנה

1

מערבבים את החומרים בידיים או מערבלים במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק נוח לעבודה.

2

לשים 2 דקות בלבד (כדי שלא לפגוע בפריכות). אם הבצק הופך דביק, מוסיפים מעט קמח.

3

משטחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעובי של כ-2 מ”מ. מניחים בתבנית יחד עם ניירות האפייה ומעבירים ל-20 דקות למקרר. מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מסירים את הנייר העליון וחותכים לקרקרים לפי הצורה הרצויה. מברישים בשמן קוקוס וזורים מעט מלח גס.

5

אופים 10-8 דקות עד להשחמה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה ללחות עד שבועיים.

לגיוון

6

אם אין פולפה, משתמשים בכוס קמח שקדים (שקדים גרוסים לאבקה) וכף או שתיים מים.