מתכון

ראשי אנדיב אפויים עם שום ועשבי תיבול

השף שמעון דהן לוקח את האנדיב והג'ינג'ר של חוות תקוע ומרכיב מהם מתכונים מרירים-מתוקים ומאוד יצירתיים

דצמבר 2018
ראשי אנדיב אפויים עם שום ועשבי תיבול של שף שמעון דהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
ראשי אנדיב אפויים עם שום ועשבי תיבול של שף שמעון דהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים ומברישים במי סוכר. מזלפים שמן זית ומפזרים את שיני השום והתימין. אופים בתנור במשך 10-15 דקות.

2

מכניסים את לחמניות הפסח לתנור שחומם ל-130 מעלות ל-20 דקות עד שהן מתקשות. מוציאים, ובעזרת סכין חותכים לפירורים. מתבלים בפטרוזיליה, מלח אטלנטי ופלפל שחור.

3

הגשה: מוציאים את עלי האנדיב מהתנור, מסדרים בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פירורי הלחמניות לפסח.