מתכון

רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה

שילוב בין מנה מזרח תיכונית לכיסונים האיטלקיים. מושלם למי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום הפסטה

6,471 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
רביולי חצי ירח במילוי ג'יבנה של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לבצק פסטה

אופן ההכנה

1

מערבבים את מרכיבי הבצק עד שהוא יציב ואחיד. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות. מרדדים את הבצק עד שהוא שקוף (דרגה 1־1.5 במכונת פסטה ביתית) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול כפית מגבינת הג'יבנה וסוגרים בקיפול לצורת חצי ירח. מהדקים בקצוות. חולטים את הרביולי במים רותחים במשך 3 דקות.

2

מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את השום, העגבניות, הזעתר והתרד ומשחימים קלות.

3

מוסיפים למחבת את היין הלבן ומאדים אותו. מוסיפים את החמאה והזיתים ומערבבים. מוסיפים את הרביולי ומסירים מהאש.