מתכון

רוטב עגבניות וצלפים

רוטב קליל וקלאסי לדגים עם ניגוד כיפי בין חמיצות למתיקות ולמליחות

1,229 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
רוטב עגבניות וצלפים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
רוטב עגבניות וצלפים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

מכינים ושומרים במקרר. אפשר לבשל בו את הדגים, להגיש אותו לצד או מעל דגים כבושים או נאים. הרוטב יתאים גם לפסטה, טופו ותבשילי שעועית. 

צנצנת בנפח של כ־500 מ”ל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל החומרים למעט שמן זית בקופסה או קערה, מוסיפים שמן זית לאט ותוך ערבוב. אם אתם מעדיפים אפשר גם להכין את הרוטב במעבד מזון - מכניסים אליו את כל חומרי הגלם למעט שמן הזית כשהם חתוכים גס ומעבדים למחית גסה. מוסיפים שמן זית בהזלפה אטית ותוך עיבוד עד שהשמן נטמע. שומרים במקרר עד שלושה ימים.