מתכון

ריזוטו פתיתים עם דלורית וסלט של זוקיני חי

הפטנט לריזוטו מהיר: במקום אורז, משתמשים בפתיתים שדורשים 6 דקות בישול בדיוק

13,710 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
ריזוטו פתיתים עם דלורית וסלט של זוקיני חי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
ריזוטו פתיתים עם דלורית וסלט של זוקיני חי של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

בסוף הבישול מוסיפים לפתיתים שמנת וחמאה – כך מתקבל המרקם הקרמי האופייני לריזוטו, בלי כל העבודה הקשה. בזמן שהפתיתים מתבשלים אני מערבבת סלט זוקיני קטן, שמוסיף רעננות למנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט זוקיני

להגשה

אופן ההכנה

מתחילים להכין את הריזוטו

1

מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן זית ומטגנים דלורית 5 דקות להזהבה. מוסיפים שום ופתיתים ומטגנים דקה עד שהשום מעלה ניחוח.

2

מתבלים במלח ופלפל ויוצקים 2 כוסות מים רותחים. מכסים ומבשלים 6 דקות על להבה נמוכה.

בינתיים מכינים סלט זוקיני

3

מערבבים בקערה פרוסות זוקיני עם מיץ, קליפת לימון ושמן זית. מתבלים במלח, פלפל ושאטה.

מסיימים את הכנת הריזוטו ומגישים

4

מוסיפים לריזוטו שמנת וחמאה ומבשלים יחד 2 דקות. מסירים מהכיריים, מוסיפים פרמזן ומערבבים.

5

מעבירים את הריזוטו לקערת הגשה. מניחים מעל מעט מסלט הזוקיני, מפזרים עלי בזיליקום ושבבי פרמזן ומגישים.