גרסת התנור: מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרססים את נייר האפייה בשמן ומניחים עליו את אצבעות הריזוטו המצופות בקמח תירס. אופים 12-10 דקות עד שהשכבה העליונה נעשית פריכה.
3 תבניות אינגליש קייק
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"לטיגון ולהגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מתבלים פרחי כרובית בכף שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית.
3
צולים 15 דקות עד הזהבה וריכוך.
4
מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים שאלוטס 5-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום, את פרחי הכרובית ותימין ומטגנים עוד דקה עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים אורז ומערבבים בכף עץ עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.
5
יוצקים יין לבן ומאדים אותו כליל. יוצקים בהדרגה ציר ירקות, מצקת אחת בכל פעם, ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה עד שכל הציר נספג באורז. מוסיפים כך גם מיץ סלק. כל התהליך אמור לקחת כ- 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומכבים את הלהבה.
6
מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד שהן נטעמות לחלוטין. מוסיפים כך גם פרמזן.
7
משמנים 3 תבניות אינגליש קייש במעט שמן ומפזרים מעט קמח תירס למניעת הידבקות.
8
יוצקים את הריזוטו לתבניות ומשטחים לשכבה אחידה בגובה 4-3 ס"מ. מצננים קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
9
מחלצים את עוגות הריזוטו מהתבניות וחותכים לאצבעות ברוחב 3 ס"מ.
10
יוצקים למחבת שמן בגובה 2 ס"מ ומחממים על להבה גבוהה. טובלים את אצבעות הריזוטו בקמח תירס ומטגנים בשמן דקה מכל צד.
11
מגישים לצד קרם פרש.
12
אפשר לטגן את הריזוטו קייקס מראש, לשמור במקרר ולחמם ב- 180 מעלות לפני ההגשה.