מתכון

ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק

אצבעות ריזוטו פריכות ומטוגנות, שמזכירות במעט ארנצ'יני, רק שכאן האצבעות מתובלות במיץ סלק, הצובע אותן בסגול עז

596 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו
ריזוטו קייקס עם כרובית צלויה ומיץ סלק של אמיר כלפון. צילום: שרית גופן. סטיילינג: דלית רוסו

גרסת התנור: מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מרססים את נייר האפייה בשמן ומניחים עליו את אצבעות הריזוטו המצופות בקמח תירס. אופים 12-10 דקות עד שהשכבה העליונה נעשית פריכה.

3 תבניות אינגליש קייק

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

לטיגון ולהגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2

מתבלים פרחי כרובית בכף שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית.

3

צולים 15 דקות עד הזהבה וריכוך.

4

מחממים את יתרת שמן הזית בסיר רחב ומטגנים שאלוטס 5-4 דקות עד להזהבה. מוסיפים שום, את פרחי הכרובית ותימין ומטגנים עוד דקה עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים אורז ומערבבים בכף עץ עד שכל הגרגרים מצופים בשמן.

5

יוצקים יין לבן ומאדים אותו כליל. יוצקים בהדרגה ציר ירקות, מצקת אחת בכל פעם, ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה תוך כדי בחישה עד שכל הציר נספג באורז. מוסיפים כך גם מיץ סלק. כל התהליך אמור לקחת כ- 20 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומכבים את הלהבה.

6

מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב עד שהן נטעמות לחלוטין. מוסיפים כך גם פרמזן.

7

משמנים 3 תבניות אינגליש קייש במעט שמן ומפזרים מעט קמח תירס למניעת הידבקות.

8

יוצקים את הריזוטו לתבניות ומשטחים לשכבה אחידה בגובה 4-3 ס"מ. מצננים קלות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

9

מחלצים את עוגות הריזוטו מהתבניות וחותכים לאצבעות ברוחב 3 ס"מ.

10

יוצקים למחבת שמן בגובה 2 ס"מ ומחממים על להבה גבוהה. טובלים את אצבעות הריזוטו בקמח תירס ומטגנים בשמן דקה מכל צד.

11

מגישים לצד קרם פרש.

12

אפשר לטגן את הריזוטו קייקס מראש, לשמור במקרר ולחמם ב- 180 מעלות לפני ההגשה.