טיפ: אם רוצים לשמור על צורת טבעת יפה ולמנוע מהשבלולים לקרוס פנימה, מניחים במרכז התבנית תבנית קטנה חסינת חום או רינג (כך שנוצרת תבנית בצורת טבעת).
תבנית בקוטר 26 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
אופן ההכנה
1
מערבבים חלב ושמרים בקערת מיקסר עם וו לישה. מוסיפים קמח ולשים במשיך דקה. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ולשים 10-8 דקות לקבלת בצק גמיש וחלק למגע. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים אותה בשקית נקייה או מגבת ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3
מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים על הבצק ממרח העגבניות, מפזרים גבינות וטימין ומגלגלים לרולדה הדוקה. חותכים את הרולדה לשבלולים בעובי של 5 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית בצורת טבעת, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מברישים כל שבלול בביצה טרופה ומתפיחים 30 דקות.
4
אופים 30 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.