לפני שמוסיפים את המים, מניחים את הצנצנת על השעועית על משקל מטבח ומאפסים – כך שוקלים במדויק את כמות המים ואפשר לחשב את כמות המלח שיש להוסיף (למשל, על 1 ליטר מים מוסיפים 60 גרם מלח).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קוטמים שעועית ירוקה, מניחים בצנצנת, מוסיפים מים לכיסוי וממלאים במים. מוסיפים מלח במשקל 6% ממשקל המים, 2 שיני שום פרוסות, 1/4 צרור שמיר ו-3-2 גרגירי פלפל אנגלי.
2
סוגרים ומניחים במקום קר ויבש ל-6-5 ימים. מאחסנים בקירור, נשמר עד שלושה חודשים.