מתכון

שקדי עגל צרובים על צ’רמולה

הצ’רמולה הוא אחד הרטבים הכי טעימים במטבח המרוקאי — רענן, פיקנטי ומתאים לכל מה שיורד מהגריל

5,604 בשלנים התעניינו במתכון זה
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף
של יגאל אזולאי ואבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: טליה אסיף

כאן שידכנו אותו לשקדי עגל עסיסיים ויצא מצוין, אבל תרגישו חופשיים להגיש אותו גם עם דגים (ובעיקר סרדינים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

כל מוצרי החשמל למטבח עכשיו בהנחה מיוחדת באתר THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

לצ’רמולה

אופן ההכנה

1

משרים את השקדים שעה במי קרח.

2

מעבדים את חומרי הצ’רמולה במעבד מזון לקבלת מחית אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים במקרר יומיים-שלושה.

3

חותכים את השקדים לחתיכות בגודל 4 ס”מ ומשפדים. מתבלים במלח ופלפל.

4

צולים על גריל, פלאנצ’ה או מחבת גריל משומנת 3-2 דקות מכל צד עד שהשקדים משחימים ונעשים פריכים.

5

מושחים בצ’רמולה ומגישים מייד.