מתכון

שקשוקה פלפלים וגבינת עיזים

וגם 5 טיפים לשקשוקה מעולה. זהירות: האורחים תמיד מבקשים את המתכון

5,913 בשלנים התעניינו במתכון זה
שקשוקה פלפלים וגבינת עיזים. צילום: דניה ויינר
שקשוקה פלפלים וגבינת עיזים. צילום: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית, מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שהבצל מתרכך. מוסיפים פלפלים ומקפיצים כ-5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את העגבניות עם הנוזלים ובעזרת כף מפוררים גס את העגבניות. מרתיחים, מתבלים בכמון, מכסים ומבשלים כ-10 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

2

יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב, שוברים ביצים אחת אחת לתוך הגומות, מסדרים מעל את עיגולי הגבינה, מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה. מגישים מיד.

5 טיפים לשקשוקה מעולה:

1. משתמשים במחבת עמוקה מעט או בסיר רחב ונמוך שוליים, שיוכלו להכיל כמות יפה של רוטב בלי ללכלך את הכיריים.

2. משלימים לגמרי את בישול הרוטב, כולל התיבול, לפני שמוסיפים את הביצים. לאחר הוספתן אי אפשר לערבב יותר.

3. כדי למנוע “תאונות” של חלמונים שבורים, פותחים את הביצים אחת אחת לתוך קערית ומחליקים למחבת.

4. למראה יפה יותר חופרים גומות ברוטב ויוצקים לתוכן את הביצים.

5. אם אתם אוהבים ביצת עין הפוכה – כסו את התבשיל. אם אתם אוהבים חלמון רך הנמיכו את האש ובשלו רק עד התגבשות החלבון. אם אתם אוהבים את החלמון מבושל היטב השאירו את השקשוקה על האש עוד 5 דקות לפחות.