מתכון

שקשוקה תירס

"שקשוקה תירס" טבעונית - מחבת רוטב עגבניות עם עיגולי קרם תירס שמזכירים חלמון. ארוחת בוקר שכולה פינוק

דצמבר 2018
שקשוקה טבעונית. צילום: אורי שביט
שקשוקה טבעונית. צילום: אורי שביט

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מקלפים את קלחי התירס ומסירים את הסיבים. מעמידים את הקלחים על קרש חיתוך בהטיה אלכסונית ובעזרת סכין חדה חורצים כל שורת גרגירים במרכזה לאורך כל קלח.

2

עם צידו הקהה של הלהב "מגרדים" את תוכן הגרגירים לכיוון הקרש (לא נורא אם כמה קליפות משתרבבות פנימה). אוספים את הקרם החלבי לקערה.

3

מכינים רוטב עגבניות: מחממים 3־4 כפות שמן זית במחבת עמוקה על אש בינונית־גבוהה. מוסיפים בצל ירוק, פלפל צ'ילי ושום ומטגנים 2־3 דקות. מוסיפים עגבניות ועגבניות שרי וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב לסירוגין כ־5 דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט.

4

מוסיפים את כל סוגי הפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים 2־3 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מניחים כפות גדושות של קרם תירס טרי בתוך רוטב העגבניות, מקטינים את אש ומבשלים כ־2 דקות בבעבוע עדין. מסירים מהאש. מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים במחבת.