מתכון

תבשיל חיטה ועלים

תבשיל מזין וירוק, נהדר כתוספת לדגים צלויים או כארוחה שלמה בפני עצמה

2,003 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2019
תבשיל חיטה ועלים של הדיי עפאים. צילום: shutterstock
תבשיל חיטה ועלים של הדיי עפאים. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

משרים את החיטה בהרבה מים חמים כשעה. מסננים.

2

מחממים את שמן הזית בסיר כבד על אש גדולה ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים פלפל ירוק ושום ומטגנים דקה נוספת עד שניחוחם עולה.

3

מוסיפים את החיטה וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהגרגירים עטופים בשמן.

4

מוסיפים מים רותחים, מקטינים את האש ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה עד שהגרגירים מתרככים אך אינם הופכים לעיסה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.

5

כשהחיטה מוכנה מכבים את האש, מוסיפים את העלים הקצוצים ומיץ לימון ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מערבבים בזהירות בכף עץ ומגישים חמים עם טחינה סמיכה או יוגורט מתובל.