מתכון

תבשיל כרובית, טופו וקינואה בניחוח הל

תבשיל טבעוני, עשיר בטעמים ומשביע שאפשר להגיש כמנה עיקרית לשולחן

28,486 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
תבשיל כרובית, טופו וקינואה בניחוח הל של שפית אמבר רוגע. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים
תבשיל כרובית, טופו וקינואה בניחוח הל של שפית אמבר רוגע. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטופו

לקינואה

אופן ההכנה

1

מכניסים את קוביות הטופו לקערה, מוסיפים כף רוטב סויה, קמצוץ קינמון ושום כתוש ומשרים כשעה לפני הבישול. מערבבים מדי פעם.

2

מחממים בסיר את שמן הקוקוס בסיר ומוסיפים את תרמילי ההל. אם משתמשים במקל קינמון, מוסיפים בשלב הזה. מטגנים כדקה ומוסיפים את פרוסות הבצל, פלחי העגבניות והטופו. מבשלים 4-3 דקות תוך ערבוב על אש גבוהה, מוסיפים כף רוטב סויה, מכסים ומבשלים 10 דקות על אש בינונית.

3

מוסיפים את הכרובית, 2 כפות רוטב סויה ו-½ כפית קינמון (אלא אם השתמשנו במקל הקינמון) ומערבבים. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים את הירקות כ-30 דקות, עד שהבצל מאבד את פריכותו והכרובית מתרככת כמעט לגמרי.

לקינואה

4

בינתיים מכניסים את הקינואה לסיר קטן ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עד שהמים נספגים לגמרי, 18 דקות.

להגשה

5

מגישים את תבשיל הירקות על גבי מצע הקינואה (ללא נוזלי הבישול, אם נשארו).