מתכון

תבשיל מלוחיה ועגבניות

למלוחיה יש מרקם בשרני ורירי שמסמיך ומעשיר את התבשיל

753 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו
עוף צלוי על תבשיל מלוחיה ועגבניות של שף רן וייס | צילום: אנטולי מיכאלו

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים שום, זרעי כוסברה ובצל ירוק ומטגנים כ־2 דקות, עד שעולה ניחוח. מערבבים, מוסיפים עגבניות וממשיכים לבשל 5 דקות, עד שהתערובת מתחילה להצטמצם. מוסיפים ציר עוף או מים, עלי מלוחיה ומלח, מערבבים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל ללא כיסוי על להבה בינונית כ־20 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים ומתקבל תבשיל סמיך.

גיוון: אפשר להחליף את עלי המלוחיה בעלי תרד או מנגולד.