מתכון

תבשיל קארי אדום אפוי בתנור

מנת "שגר ושכח" קלאסית. "אני מכניס את הסיר לתנור בערב ולמחרת מחכה לי ארוחת הצהריים"

אוגוסט 2017
תבשיל קארי אדום של נועם דקרס. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
תבשיל קארי אדום של נועם דקרס. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

שימו לב כי הצלי צריך לבלות 8 שעות בתנור. יוגורט מרכך מאוד את הבשר, כך שאם אתם ממהרים – גם צלייה של 4 שעות תספיק. מומלץ להתחיל בהכנות יום קודם ולתת לבשר השריה ממושכת.   

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

למרינדה:

לתערובת התבלינים:

לתבשיל:

להגשה:

אופן ההכנה

משרים את הבשר במרינדה:

1

מערבבים יוגורט עם גראם מסאלה, מלח ופלפל שחור בקערה רחבה. מוסיפים קוביות בשר ומערבבים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים ועד 24 שעות.

מכינים את תערובת התבלינים:

2

מחממים מחבת יבשה וקולים זרעי כמון, כוסברה, חילבה הל ושומר על להבה גבוהה רק עד שעולה ניחוח או עד ששומעים 3 צלילי התפצפצות. מסירים מהכיריים ומצננים.

3

כותשים את התבלינים וטוחנים לאבקה. מערבבים עם קארי ומלח.

מכינים את התבשיל ומגישים:

4

מחממים שמן קוקוס בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור ומטגנים בצל 7-5 דקות על להבה בינונית להזהבה קלה. מוסיפים תערובת תבלינים, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ועלי קארי ומטגנים כ-2 דקות עד שעולה ניחוח עז.

5

מוסיפים את הבשר עם נוזלי ההשריה, כוסברה, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות וציר בקר ומביאים לרתיחה.

6

מכסים את הסיר ומעבירים לתנור ל-8 שעות עד שהבשר מתרכך.

7

מגישים חם עם כוסברה ואורז לבן. הקארי נשמר עד 5 ימים במקרר.