מתכון

תבשיל שעועית אדומה – ראג'מה מסאלה

תבשיל עשיר בטעמים משעועית אדומה וחומרים בסיסיים (בצל, שום, עגבניות), מגובים בסוללת תבלינים שעושים את כל ההבדל

64,170 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה. צילו
ראג'מה מסאלה - תבשיל שעועית אדומה. צילו

מחית שום וג'ינג'ר מטעמי היסוד של המטבח ההודי. מרסקים יחד ביחס של 1:1 – זה הטעם שאיתו מתחילים בהכנתם של מאכלים רבים. לפעמים מטגנים בשמן ולפעמים מוסיפים לרוטב. אני לא אוהבת להכין מראש אלא לפי הצורך, אבל אם רוצים שהתערובת תחזיק מעמד יותר מכמה שעות – צריך לצקת עליה מעט שמן ולשמור בכלי סגור במקרר.

משרים את השעועית לילה מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחמאת התיבול

להגשה

אופן ההכנה

מיכנים את התבשיל

1

מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 5 דקות או רק עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים מחית ג'ינג'ר ושום וכשעולה ריח מוסיפים עגבנייה, פלפל חריף, שעועית ותבלינים ומערבבים.

2

יוצקים מים לכיסוי ועוד 3 ס"מ מעל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים או עד לריכוך השעועית. בשלב זה אפשר לרסק בבלנדר מוט, אבל לא למרק חלק לגמרי.

מכינים את חמאת התיבול ומגישים

3

מחממים חמאה במחבת ומטגנים 2 שיני שום, פלפלוני צ'ילי ועלי קארי במשך דקה. מוסיפים זרעי כמון וחרדל ומטגנים עוד 5 שניות. מעבירים את תכולת המחבת לתבשיל ומערבבים.

4

יוצקים לצלחות, מוסיפים לימון וכוסברה ומגישים עם אורז.