מתכון

תירס מותסס

דרך מעולה להוסיף לתירס חיידקים טובים ולהוסיף לו מליחות וחמיצות כך שיוכל להחליף מלפפונים חמוצים, זיתים או צלפים

3,906 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
תירס מותסס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
תירס מותסס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

אחסון: התירס המותסס נשמר במקרר עד שנה (גם אחרי הפתיחה). מוציאים מהצנצנת בכף נקייה ולא בעזרת הידיים.

הצעות הגשה: יכולים לשמש על תקן מלפפונים חמוצים, מעל ברוסקטה עם גבינה ובזיליקום, תוספת חמוצה־מתוקה לסלט עלים או תחליף לצלפים או זיתים ברטבים וממרחים.

עיקור הצנצנת: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מכניסים את הצנצנת למים הרותחים למשך עשר דקות. מוציאים ומניחים על רשת לצינון וייבוש מלא. כשמוציאים את הכבושים מהצנצנת עושים זאת רק בעזרת כף או מלקחיים נקיים (ולא בעזרת הידיים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מניחים תירס (גרעינים או קלח) בצנצנת מעוקרת. יוצקים מעל מים ומלח, מוודאים שהתירס מכוסה כליל במים ויש כס"מ מים מעליהם. סוגרים את הצנצנת ומנערים.

2

מניחים את הצנצנת במקום חשוך ל־3 ימים. מדי יום פותחים לרגע את הצנצנת כדי לשחרר את הגז שנוצר כתוצאה מההתססה ומעבירים למקרר.