כשמתקרבים לסוריה מתווספים פיסטוקים טחונים ותבלינים; כשמדרימים מוצאים תבלינים ארומטיים כמו כמון, כוסברה או זרעי אניס שמעמעמים את ניחוח הזעתר. את התערובת אפשר לשמור בצנצנת אטומה שנה ויותר.
צנצנת בנפח 300 מ"ל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים זעתר לייבוש על פיסת בד בחדר מאוורר ליומיים-שלושה עד שהעלים מתפוררים למגע. מפרידים את העלים היבשים מהגבעולים ומניחים בקערה. מוסיפים שמן זית וממוללים עם הידיים, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומעבירים לצנצנת.