מתכון

תפוחי אדמה בפסטו פיסטוק ועשבים

כאן שידכתי תפוחי אדמה צעירים לפסטו פיסטוק ועשבים ויצא תענוג

19,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2019
תפוחי אדמה בפסטו פיסטוק ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל
תפוחי אדמה בפסטו פיסטוק ועשבים של רינת צדוק. צילום: שני בריל

כשאני רוצה לפנק את בן זוגי אני מגישה לו תפוחי אדמה שהשנייה הורדתי מהאש עם הרבה חמאה וקצת מלח. בבית שבו הוא גדל אוכלים תפוחי אדמה בכל ארוחה. ביקור בדנמרק הבהיר לי למה: גדלים שם אינספור זני תפוחי אדמה שנמכרים טריים־טריים בכל מקום והטעם אלוהי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבישול תפוחי האדמה

לפסטו פיסטוק ועשבים

אופן ההכנה

מכינים תפוחי אדמה

1

מבשלים תפוחי אדמה בשפע מים עם מלח מעל להבה בינונית 35־45 דקות עד שסכין חודרת בקלות את בשרם. מסננים ומניחים בצד ל־5 דקות.

מכינים פסטו

2

משרים עלי כוסברה, פטרוזיליה ונענע במים ל־10 דקות. מסננים, שוטפים כדי לנקות מחול, מייבשים בעזרת מגבת ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים שום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל שחור ופיסטוקים וטוחנים בפולסים לתערובת מעט גסה.

3

מוסיפים, שמן זית, חומץ וקליפת לימון. מעבדים ב־2־3 פולסים לערבוב אחיד, טועמים ומתקנים תיבול במלח ובפלפל שחור לפי הצורך. מעבירים את הפסטו לצנצנת מעוקרת, מכסים במעט שמן זית ומעבירים למקרר (נשמר בקירור עד שבועיים ובהקפאה עד חודשיים).

מרכיבים את הסלט ומגישים

4

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות מאוד או פשוט חוצים (אם מדובר בתפוחי אדמה קטנים), מעבירים לקערה, מוסיפים 2־3 כפות פסטו ומערבבים. רצוי לאכול בטמפרטורת החדר.