מתכון

תפוחי אדמה מחורצים עם גרמולטה נענע ולימון

הניחוחות הרעננים הופכים את תפוחי האדמה המוצקים והבשרניים לתוספת קלילה מהרגיל, שמתאימה בול לנתחי בשר צלויים

18,276 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

גרמולטה האיטלקית מספיגה את בשר תפוחי האדמה בניחוחות הדרים, שום ועשבי תיבול ומעניקה להם מרקם פריך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים גרמולטה:

1

מערבבים את כל החומרים בקערה.

מכינים את תפוחי האדמה:

2

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מבשלים את תפוחי אדמה בסיר עם הרבה מים כ-10 דקות אחרי הרתיחה. מסננים ומצננים.

4

חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית כשחלקם הפתוח כלפי מעלה. חורצים כל חצי בצורת שתי וערב אך לא עד הסוף – כמו שחותכים מנגו. מזלפים שמן זית ומפזרים פירורי לחם, מלח ופלפל.

5

אופים כ-25 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.

6

מעבירים לצלחת הגשה ויוצקים גרמולטה.