המומלצים שלנו

מתנות לראש השנה 2022

בואו נעשה לנו חג. מפות שולחן של Nu Essentials. צילום: נועם פריסמן
בואו נעשה לנו חג. מפות שולחן של Nu Essentials. צילום: נועם פריסמן

צלחת שנתנו בה ביס, מבחנות השרשה לעשבי תיבול או אפרטיבו חדש ואלגנטי? 15 מתנות להתחיל איתן את השנה החדשה שיכניסו לכם טעם טוב, תרתי משמע

18 בספטמבר 2022

כלי קרמיקה | מעין בן יונה

את שלל כלי הקרמיקה שלה – צלחות, כוסות, כדים, פמוטים, עציצים לתלייה ואפילו כלים ייעודיים להנבטת אבוקדו – מייצרת אמנית
הקרמיקה מעין בן יונה בעבודת יד בסטודיו שלה. אחר כך היא מציירת על כל אחד מהם, כך שנוצרת קולקציה מלאת צבע ומלאת חיים, שבטוח תהפוך את החג לשמח יותר.
להשיג: באתר

גם במונוכרום, לאווירה חגיגית כלי קרמיקה של מעיין בן יונה. צילום: איה וינד
גם במונוכרום, לאווירה חגיגית כלי קרמיקה של מעיין בן יונה. צילום: איה וינד

צלחת עם ביס | זיו גנל

היי, מישהו נתן לי ביס בצלחת! הקרמיקאי הצעיר זיו גנל מציג קולקציה חדשה, שמורכבת מצלחות פורצלן לבנות, שעליהן כתובים משפטים כמו: "זה מה שאת הכי אוהבת" או "רק עוד ביס אחד". הגימור של הצלחות נראה, כאמור, כאילו מישהו היה קצת רעב מדי תוך כדי הכנתן (פאן פקט: הוא באמת נוגס בהן, כשהחומר עוד רך).
להשיג: בחשבון האינסטגרם של גנל 

תאכלי משהו צלחת עם ביס של זיו גנל. צילום: זיו גנל
תאכלי משהו צלחת עם ביס של זיו גנל. צילום: זיו גנל

כוסות אספרסו | Girlz Material

עדי טל ושי ג'רסי הן שתי אמניות קרמיקה בעלות סטודיו בגן החשמל בתל אביב. מעבר לשיעורים ולסדנאות שהן מעבירות בו, הן גם מייצרות קולקציות של כלים ומשלבות בהן חול ואדמה ממקומות שונים בארץ, מה שבא לידי ביטוי גם בצבעים שהכלים מקבלים. החיבור לאדמה נוכח בכל פרטי הקולקציה, אבל לנו מתחשק במיוחד לשתות את הקפה שלנו בבוקר עם חיבור משמעותי לקרקע.
להשיג: באתר

אספרסו כפול על אדמה, בבקשה כוסות של מטיריאל גירלז. צילום: מעין דיסקין
אספרסו כפול על אדמה, בבקשה כוסות של מטיריאל גירלז. צילום: מעין דיסקין

טינק סט | יקב מס קנדי

טינק סט הקטלוני הוא יין מבעבע טבעי (פט נט) שמייבאת לארץ חברת בון ויואן. הוא מגיע מאזור פנדס, המפורסם בזכות הקאווה שלו, נחשב לדור הבא של אותו מבעבע אהוב ומיועד למי מאיתנו שאוהב חידושים (מי לא, בעצם). יין חד ורענן, עם טעמי פירות ירוקים ועוקצניים שמתאימים בדיוק לסוף הקיץ. לחיים!
להשיג: בחנויות היין המובחרות (110 שקלים)

זה היה בסוף הקיץ טינק סט של יקב מס קנדי. צילום: יח"צ
זה היה בסוף הקיץ טינק סט של יקב מס קנדי. צילום: יח"צ

ממרחי פרלינה | עודד סיידא

ממרחי הפרלינה של השוקולייטר עודד סיידא הם מהמתוקים ששווה לכם להרשות לעצמכם. הם מגיעים בארבעה טעמים שונים: פרלינה אגוזי לוז, פרלינה קשיו ושמן זית, פרלינה בוטנים וקראנץ' קרמל, ופרלינה שקדים ואספרסו. כמו השוקולדים שלו, גם הממרחים מבוססים על מרכיבים טבעיים בלבד, ואפילו טבעוניים. קנינו.
להשיג: באתר

תרשו לעצמכם ממרחי פרלינה של עודד סיידא. צילום: עודד סיידא
תרשו לעצמכם ממרחי פרלינה של עודד סיידא. צילום: עודד סיידא

מבחנת מגנט לעשבי תיבול | roota

roota היא פטנט חמוד של המעצבת קרן אטאס – מבחנה מגנטית קטנה שנצמדת למקרר, או לכל משטח מגנטי אחר. אפשר להשריש בה ייחורים, לשמור על טריותם של עלי תבלינים או סתם למלא בפרחים, שיחזיקו מעמד יותר זמן. היא עשויה כולה מחומרים ממוחזרים – הדרך הראויה ביותר לפרגן לנענע או לבזיליקום.
להשיג: באתר

לשנה של ייחורים מבחנת מגנט לעשבי תיבול של roota. צילום: ארנון רוזנצוויג
לשנה של ייחורים מבחנת מגנט לעשבי תיבול של roota. צילום: ארנון רוזנצוויג

מפות שולחן | Nu Essentials

סטייליסטית האוכל נורית קריב ממשיכה בסדרת שיתופי הפעולה שלה תחת המותג Nu, הפעם בדמות מפות שולחן יפהפיות, 100 אחוזי פשתן, שממש נשמח לפרוש על שולחן החג. את האיורים והעיצובים יצרו מעצב הטקסטיל ערן זוהר והמאיירת מיכל דוביוס; הם כוללים דגמים של חסות, פרחים ושרימפסים חמדמדים – וקשה לנו להחליט איזה אנחנו הכי אוהבות.
להשיג: בחשבון האינסטגרם של Nu

מיפינו את החג מפות שולחן של Nu Essentials. צילום: נועם פריסמן
מיפינו את החג מפות שולחן של Nu Essentials. צילום: נועם פריסמן

אלטרנטיבו | מזקקת יוליוס

מזקקת יוליוס המקומית משיקה את אלטרנטיבו – משקה אפרטיבו מענבים מזוקקים בצורתם הנוזלית, עם רכיבים בוטניים מקומיים. הוא ללא תוספת סוכר או צבעי מאכל, ובאופן הכי טבעי משחק באלגנטיות על כל המגרש של פלטת הטעמים בחך. אפשר להוסיף שתי קוביות קרח ופרוסת תפוז, ואפשר להוסיף טוניק. העיקר שתרימו.
להשיג: באתר

תליוני כלים | הלוחשת לסירים 

תכשיטים הם תמיד כיף, אבל איזה כיף זה לתלות סיר מוזהב קטן על הצוואר, או סכו"ם מיניאטורי על פרק היד? שיתוף פעולה בין חנות "הלוחשת לסירים" של איילת זהבי בקיבוץ עינת לאחותה, מעצבת התכשיטים דליה ישראלי, הוליד קולקציה מקורית, שעושה חשק להתקשט ובמקביל מעוררת תיאבון.
להשיג: הלוחשת לסירים, קיבוץ עינת, או באתר

כל המטבח עליכם תכשיטי הלוחשת לסירים. צילום: שלומי ברנטל
כל המטבח עליכם תכשיטי הלוחשת לסירים. צילום: שלומי ברנטל

פט נט אשכוליות | Moli House of Drinks

מתוק־מריר־חמוץ־מרענן־נפלא, בדיוק כמו אשכולית אדומה. הפט נט אשכוליות אדומות של בית המשקאות המקומי Moli House of Drinks הוא המשקה הכי משמח שאתם (אולי) לא מכירים. הוא עבר תסיסה ממושכת שהתחילה בנירוסטה והסתיימה בבקבוק, הוא מתובל בקפיר ליים, שושנים, פרחי יסמין ופלפלת אדומה, ויש לו טעם הדרי עכור מעט. בקטע טוב ממש.
להשיג: באתר מנו וינו

הדרי, מבעבע וטבעי פט נט אשכוליות. צילום: יח"צ
הדרי, מבעבע וטבעי פט נט אשכוליות. צילום: יח"צ

עגור ליים לבן | יקב עגור

לאחר יותר מעשרים שנה, יקב עגור מתחדש ביינן שמעביר אותו תהליך של רענון. היין הלבן המורכב, הקטיפתי והמסקרן הזה מהווה ביטוי נאמן לגבעות יהודה הפוריות ולאזור הים התיכון המאתגר שלנו. יין נהדר להתחיל איתו את החגיגה.
להשיג: בחנויות היין המובחרות

מתחילים שנה רעננה ליים לבן של יקב עגור. צילום: יח"צ
מתחילים שנה רעננה ליים לבן של יקב עגור. צילום: יח"צ

2020 WL Flam

בשקט, במקצועיות ובהתמדה, מייצרים בני משפחת פלם יינות טובים ואותנטיים, המייצגים נאמנה את בית גידולם. ליין האדום החדש, העמוק והמענג, יש תווית לבנה, מפתיעה, המשדרת הרבה ביטחון ומספקת חוויה חושית נקייה מעומס אינפורמציה. הכי חגיגי.
להשיג: ביקב פלם ובחנויות היין המובחרות

The World of Natural Wines | ארון איסקו

יינות טבעיים הם נושא שהתייחסנו אליו לא מעט, וכמונו – הוא מעניין רבים וטובים. הספר החדש של ארון איסקו (Aaron Ayscough) יעזור לכם לנווט בתוך העולם המורכב, הגדול והמעניין הזה.
להשיג: באמזון

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aaron Ayscough (@aaronayscough)

פזאר / שוק | קורנליה ביניצביץ' ואיטלו רונדינלה

חוקרת התרבות קורנליה ביניצביץ' והצלם איטלו רונדינלה צוללים אל עולם השווקים של איסטנבול ותל אביב ופותחים צוהר אל המקומות, המראות והאנשים שהופכים אותם למה שהם. תוכלו להשיג אותו בעברית, באנגלית ובטורקית, ואם תרכשו עותק שלו – הכסף שלכם יועבר לרכישת סלי מזון בעמותת "תרבות של סולידריות".
להשיג: באתר סיפור פשוט

בשווקים של איסטנבול פזאר / שוק של קורנליה ביניצביץ' ואיטלו רונדינלה
בשווקים של איסטנבול פזאר / שוק של קורנליה ביניצביץ' ואיטלו רונדינלה

לפני אחרי ותוך כדי | לייזה פאנלים

האישה הכי מצחיקה במטבח מוציאה ספר בישול רביעי בהוצאת מודן, עוד מתכונים נהדרים שתשמחו להכניס למטבח.
להשיג: בחנויות הספרים ובאתר מודן

בקלי קלות לפני אחרי ותוך כדי של לייזה פאנלים
בקלי קלות לפני אחרי ותוך כדי של לייזה פאנלים