חיפוש מתקדם

סלט קיסר של פיאצה רוסטיקו

מתכון לסלט קיסר של פיאצה רוסטיקו
צילום: דניאל לילה

אמנם מקורו בארצות הברית ולא באיטליה, אבל הוא נחשב לאחד הסלטים האהובים בכל מסעדה. שימו לב לרוטב הקיסר – משתמשים במיונז מוכן ומוסיפים לו רוטב דגים תאילנדי, שמחליף את האנשובי המקורי.

הוגרדן היא בירת חיטה המשלבת פירותיות עשירה לצד טוויסט הדרי (בזכות שילוב קליפות תפוזי קירסאו) מעניקה לסלט הקלאסי ליווי מושלם – מעצימה ומרעננת את טעמיו העדינים מבלי להשתלט.

חומרים

לחזה עוף:
לרוטב קיסר:

אופן ההכנה

  1. משרים את חזה העוף: מניחים בקערה קוביות חזה עוף, שמן זית ותימין ומערבבים. משרים את העוף כשעתיים.
  2. מכינים רוטב קיסר: מניחים בצנצנת גבוהה את כל החומרים וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. צולים את העוף: מחממים מחבת פסים, מוסיפים את קוביות העוף וצורבים קצרות מכל הצדדים.
  4. מרכיבים את הסלט: קורעים חסה בידיים ומניחים בקערת הגשה. מוסיפים את הרוטב, פרמזן וקרוטונים ומערבבים עד שהחסה עטופה ברוטב. מפזרים מעל נתחי עוף ומגישים מיד.

בשנת 2005 נפתחה בקצה המערבי של שדרות רוטשילד רוסטיקו – טרטוריה איטלקית נדיבה ומזמינה, שהפכה להצלחה מידית. ב-2008 נפתח סניף במתחם בזל בצפון העיר וגם הוא הפך עד מהרה למרכז השכונה. האחות הצעירה, במתחם שרונה, נפתחה בשנת 2014. שלושת הסניפים ממשיכים להצליח בזכות שילוב מוכר ואהוב של פיצה, פסטה ונשמה איטלקית.