חיפוש מתקדם

ספיחה ארמנית של מגדלנה

את הספיחה הזו הביא השף זוזו (יוסף) חנא מצפון טורקיה לשם היא הגיעה מארמניה השכנה. הבצק שלה פריך במיוחד בזכות השימוש בקמח תירס והמלית עשירה בארומות של תבלינים ובשר כבש, חמיצות עדינה של רכז הרימונים מקלילה מעט את הטעמים העמוקים הלאה.

הספיחה עשירה בטעמים ומרקמים דורשת בירה קלילה שתנקה את החיך בין ביס לביס. סטלה ארטואה תתאים מאוד למשימה, היא קלה, בעלת הגזה גבוהה ומשאירה ארומה פרחונית אחרי כל לגימה.

חומרים

לבצק:
למילוי:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק: בקערה קטנה מערבבים שמרים, סוכר וחצי כוס מים פושרים ומניחים בצד עד שהשמרים מתחילים לעבוד ועולה קצף על פני התערובת.
  2. בקערת מיקסר שמים שני סוגי הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את יתרת המים, שמן ותערובת השמרים ולשים בעזרת וו לישה 6-7 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח.
  3. מכינים מילוי: בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מעצבים, ממלאים ואופים: מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  5. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-8 חלקים. מכדררים כל חלק לכדור חלק ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר של 7-8 ס"מ ומעבירים לתבנית תנור.
  6. מניחים במרכז של כל עיגול בצק 2-3 כפות מלית ואופים 15 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים הייטב.
  7. מגישים: מזלפים המאפים החמים טחינה גולמית, מניחים מעט עלי תרד ומתבלים בסומק ושמן זית. מגישים מייד.

“מגדלנה” היא המיזם הגדול והנועז ביותר של השף יוסף (זוזו) חנא. המסעדה יושבת בקומה הראשונה של המרכז המסחרי במושבה מגדל, רק 150 מטרים מהכנרת. את פני הבאים מקדם אקווריום ענק, ומקירות הזכוכית המקיפים את המסעדה נשקפים נופים פנורמיים של עתיקות מגדל, הר ארבל והכנרת. במגדלנה השף מתרגם את המטבח הסורי-לבנוני למסעדנות המודרנית. כאן לא תפגשו את ערכת הסלטים המזוהה עם מסעדות ערביות אלא ראשונות אישיות אלגנטיות למשל: קובה ממולאת גרגרי חומוס; סרדינים כבושים על על סלט שומר עם גבינת חלומי וכוסברה; עולש בר עם בצלים מקורמלים ויוגורט. גם בגזרת העיקריות ישנן הפתעות וחידושים

24 באפריל 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *