300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

ספינג' - על השולחן
חיפוש מתקדם

ספינג’

מתכון לספינג’
צילום: דניאל לילה
מתכון לספינג’
צילום: דניאל לילה
מתכון לספינג’
צילום: דניאל לילה
מתכון לספינג’
צילום: דניאל לילה
מתכון לספינג’
צילום: דניאל לילה
מתכון לספינג’
צילום: דניאל לילה

מה זה, בעצם?

מדובר בסופגנייה מבצק שמרים פשוט (בלי חמאה, חלב או ביצים), רך ודביק. נוטלים ממנו חופן בידיים משומנות, יוצרים חור במרכז ומטגנים בשמן עמוק משני הצדדים. מתקבלת סופגנייה עם חור באמצע, במרקם עסיסי, ספוגי וממכר עם בועות גדולות. רותה מכינה את הספינג’ שלה בידיים רטובות במים קרים. אני מוצאת, שזה לא כל כך נוח לידיים פחות מיומנות (עלול לגרום לשמן הרותח להשתולל), ומעדיפה להשתמש בשמן פשוט לסיכוך הידיים כמו גם למניעת הידבקות הבצק.

הכי חשוב

מכינים ומגישים מיד. את הספינג’ אוכלים טרי טרי. אי אפשר להכין מראש, לא את הבצק ולא את הספינג’ עצמם. הבצק מחמיץ מהר, ואל תחשבו לאחסן אותו במקרר – הוא הופך בלתי אפשרי לעבודה. ספינג’ בני שעתיים שלוש עד חצי יום זה עוד בסדר (מחממים קצת בתנור), אבל אחרי יום שלם הם מאבדים את עצמם לדעת.

איך מגישים?

את הספינג’ המוכנים טובלים בגרגרי סוכר או בסירופ סוכר חם. אפשר להגיש ערמת ספינג’ “נטורל”, ולהניח ליד קערה עם סוכר וגם קערה עם סירופ. כל סועד מחליט במה לטבול. אל תשכחו תה עם נענע ליד (ואם אתם רוצים להיות אותנטיים לגמרי – תקראו להם ספנז).

המלצה חמה

הכינו ספינג’ בכמות כפולה ממספר האורחים. לא משנה כמה שהאורחים ישתדלו להיות מנומסים (או יקפידו על הדיאטה), פשוט אי אפשר להסתפק בספינג’ אחד. אני מרשה להכין גם רוטב שוקולד חם לטבילה ליד, אבל רק בתנאי שהאורחים שלכם אשכנזים (כדי שלא יצחקו עליכם…).

איך מכינים?

את הדונאט המרוקאי המסורתי מכינים בחנוכה, וגם בשמחות ואירועים משפחתיים כל השנה (ותמיד יום אחרי חתונה). מכינים את הבצק כשעה וחצי לפני ההגשה, מתפיחים פעמיים, מטגנים ומגישים מיד. חשוב להשתמש בשמרים טריים, ולא להחליף אותם בשמרים יבשים – זה פשוט לא יהיה הדבר האמיתי.

חומרים

  • 1 ק"ג (7 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 1 קובייה (50 גרם) שמרים טריים
  • 800 מ"ל (1/3 3 כוסות) מים פושרים
  • 130 גרם (2/3 כוס) סוכר
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
לטיגון עמוק:
לציפוי:

אופן ההכנה

  1. מנפים קמח למיקסר עם וו לישה. ממיסים שמרים ב1/2- כוס מים. מוסיפים לקמח יחד עם יתרת המים וסוכר.
  2. לשים רק עד לקבלת בצק, ואז מוסיפים מלח. ממשיכים ללוש במהירות בינונית 5 דקות, עד שהבצק חלק ואחיד. אפשר להחליף את וו הלישה בוו גיטרה, כדי להקל למיקסר על החיים. הבצק יתקבל נוזלי, וזה בסדר.
  3. מכסים בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת נפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים (למשל, בתנור מחומם ל-40 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית). מערבבים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב, להכפלת הנפח.
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. נוטלים חופן בצק בידיים משומנות, יוצרים בעזרת האצבעות חור במרכז ומרחיבים אותו מעט (לקוטר של 4-3 ס"מ). מניחים בזהירות בשמן החם. ממשיכים למלא את הסיר בספינג' בזריזות (מדי פעם מורחים שוב את הידיים בשמן), תוך כדי השגחה על אלה המיטגנים כבר.
  5. מטגנים עד להזהבה והופכים-מטגנים גם את הצד השני להזהבה (כ-2 דקות מכל צד). מוציאים את הספינג' לנייר סופג למשך דקה. מיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים, לציפוי. מגישים מיד.

גיוון: לספינג’ מלוחים, כמו שאמא שלי אוהבת, משמיטים את הסוכר לגמרי, ומכפילים את כמות המלח ל-20 גרם (1 כף גדושה).

סירופ סוכר לטבילה: מחממים בסיר על להבה בינונית 2 כוסות מים ו-2 כוסות סוכר תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מיד מפסיקים לערבב, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 5 דקות ומסירים מהאש. מוסיפים מיד 3-2 טיפות מיץ לימון. מצננים טיפה, וטובלים את הספינג’ החם לרגע.

עקרונות לטיגון ספינג’:
שמן – כדאי להשתמש בשמן קנולה או חמניות, בריאים לטיגון וללא טעמי לוואי. ממלאים שמן לטיגון עמוק, עד לגובה של 5 ס”מ מינימום.

טמפרטורה – אם השמן חם מדי, הספינג’ יתקבלו בצקיים מבפנים ושחומים בחוץ. אם הוא קר מדי, נקבל ספוגים של שמן עם צרבת באופק. השמן צריך לבעבע בעדינות סביב הבצק (בודקים בעזרת פיסת בצק קטנה לניסיון).

סיר – משתמשים בסיר רחב יחסית, שיכול להכיל כמה שיותר ספינג’ים בשכבה אחת.

טיגון – מניחים את הספינג’ בסיר בעדינות, ולא מעמיסים – הם נוטים להידבק זה לזה, אז דואגים שלא יהיה להם צפוף. אפשר אפילו לטגן בשני סירים במקביל, כדי שההספק יענה על הביקוש. הפיכה כשהחלק התחתון של הספינג’ זהוב, הופכים לצד השני. נעזרים ב-2 כפות או במלקחיים, ונזהרים מאוד לא להוציא את האוויר מהצד הלא מטוגן.

נייר סופג – מוציאים את הספינג’ המוכן לנייר סופג לכמה שניות, לספיגת עודפי השמן. מגלגלים מיד בסוכר.

גוון – לספינג’ המוכן צריך להיות גוון זהוב לכיוון השחום (אבל לא ממש שחום). כדי להיות בטוחים, בוצעים את הספינג’ הראשון ומוודאים שהוא מוכן.

מרקם – הספינג’ המוכן אמור להיות מעט קריספי מבחוץ, וספוגי ומלא בועות אוויר בגדלים לא אחידים מבפנים.