חיפוש מתקדם

סקלופיני פרגית ברוטב לימונה של מל ומישל

מתכון לסקלופיני פרגית ברוטב לימונה של מל ומישל
צילום I דניאל לילה

ההשראה למנה היא Saltimbocca – אסקלופ עגל עם פרוסות פרושוטו ומרווה. את מקום העגל תופס כאן סטייק פרגיות עסיסי, וכל העסק נאפה בתנור יחד עם מוצרלה שנמסה ומבעבעת בחום. רוטב לימון מאזן את טעמיה הדשנים של המנה.

מנה עשירה ועסיסית זו צריכה בירה עוצמתית לצידה. בירת לף בלונד, בירה בסגנון מנזרים בלגי תתאים מאוד. בזכות טעמים פירותיים והמתקתקות העדינה של הבירה אליה מתווספים הגיזוז והמרירות שמרעננים את החך בין ביס לביס ויחד יוצרים איזון מושלם של טעמים.

חומרים

לרוטב לימונה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2.  מכינים את הסקלופיני: מניחים את נתחי הבשר בין שתי שכבות ניילון נצמד ומשטחים בעזרת פטיש לשניצלים בעובי 1/2 ס"מ.
  3. מחממים מחבת כבדה עם שמן וחמאה. מתבלים את השניצלים במלח ופלפל ומקמחים היטב. מנערים את עודפי הקמח.
  4. מטגנים 2 דקות מכל צד להזהבה יפה.
  5. מעבירים את הנתחים המטוגנים לתבנית. מסדרים על כל נתח 2 פרוסות פרושוטו ומפזרים עלי מרווה ומוצרלה.
  6. אופים 6-5 דקות עד שהגבינה נמסה.
  7. בינתיים מכינים רוטב לימונה: שמים בסיר קטן את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים תוך ערבוב עד שהחמאה נטמעת ומתקבל רוטב אחיד.
  8. מגישים: מסדרים נתחי פרגיות בצלחות הגשה ויוצקים על כל אחד 2 כפות רוטב.

חלל קטן ואינטימי, שולחנות מחופים מפות לבנות – אם אתם מחפשים לוקיישן לארוחה רומנטית, הגעתם למקום הנכון. “מל ומישל” היא אי איטלקי קטן בלב תל אביב. השפים ניר היימן וירון לסרי מגישים תפריט איטלקי קלאסי, אך עם זאת מעודכן ויצירתי.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *