4 טיפים לאפייה טבעונית
איך מכינים מאפים טעימים ועוגות נימוחות בלי חמאה וביצים? ארבעה טיפים שימושיים לאופה הטבעוני המתחיל
תחליפי ביצים
במקום ביצים משתמשים במחית תפוחי עץ או בתערובת של עמילנים (כמו טפיוקה וקורנפלור) ומים, ולפעמים יש להוסיף אבקת אפייה או סודה לשתייה. מחית תפוחי עץ זמינה בכל מרכול, וצריך לוודא שהיא טבעית ולא ממותקת. בדומה לחלמון ביצה, המחית קושרת בין נוזלים לשומנים בזכות רמת פקטין גבוהה. בניגוד לחלמון, הקשירה איננה קבועה ועם הזמן תערובת שאין בה מרכיבים יבשים, כגון קמח, תגיר נוזלים ותתפרק. לצורכי הכנת עוגות מדובר בתחליף ללא טעם לוואי. 50 גר' מחית תפוחי עץ שקולה לביצה אחת. אם מדובר בעוגה שתופחת באפייה, יש להוסיף לתערובת 2 גר' אבקת אפייה או סודה לשתייה.
תחליפי חלב
חלב סויה, חלב אורז, חלב שקדים, חלב אגוזי לוז, חלב שיבולת שועל וקרם קוקוס בעל אחוז שומן נמוך. לכל חלב יש טעם של הצמח או חומר הגלם שממנו הוא הופק וכדאי להביא זאת בחשבון.
תחליפי שמנת
קרם קוקוס בעל אחוז שומן גבוה (17% ויותר) או שמנת צמחית על בסיס סויה או על בסיס אורז. חשוב לדעת שקרם קוקוס אי אפשר להקציף כמו שמנת, אבל במתכון שלא דורש הקצפה הוא משתלב מצוין.
תחליפי חמאה
שמן קוקוס, חמאת שקדים וחמאת אגוזי לוז. ההמלצה שלי: החליפו 2/3 מהחמאה בשמן קוקוס, ו־1/3 מהחמאה בחמאת שקדים או בחמאת אגוזי לוז, לפי הטעם הרצוי. אם תשתמשו רק בחמאת שקדים או בחמאת אגוזי לוז, המרקם עלול להיות רך מדי. אם תשתמשו רק בשומן קוקוס תקבלו מרקם קשה ולא גמיש. שמן קוקוס דורש המסה לפני השימוש, ויש להשגיח שהוא לא ירתח ויבשל את העוגה בחומו עוד לפני שהיא נכנסת לתנור.