חיפוש מתקדם

עוגיות גרנולה קלות להכנה

מתכון לעוגיות גרנולה קלות להכנה
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

פריכות, מתוקות וממכרות. העוגיות מזכירות בטעמן חטיפי גרנולה משובחים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל במערבל עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק.
  2. מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד. מניחים בתבנית.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט. העוגיות צריכות להיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ולהתקשות רק בצינון.
  5. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.

שומן בריא
כשרוצים לאפות בריא, יש לשכוח מהמרגרינה ולהתרכז בחמאה (שהיא שומן טבעי ובריא למי שאינם סובלים מכולסטרול) ובשמן קנולה – שמן איכותי, בעל רמה נמוכה של חומצות שומן רוויות וברמה גבוהה של אומגה 3, עם מינימום טעמי לוואי וטמפ’ שריפה גבוהה (עד 230 מעלות). עוד שמנים שבאים בחשבון הם שמני זית עדינים.

קמח מלא – אבל במה?
קמח מלא מופק מכל חלקי גרעין החיטה, כולל הסובין והנבט, מה שמעלה פלאים את ערכו התזונתי. הוא מכיל גם סיבים, ברזל, ויטמינים מקבוצה B, ניאצין, מגנזיום, זרחן ואבץ. ערך בריאותי רב נזקף גם לזכותה של התאית, שמעכבת את הפיכת הקמח לסוכר בדם. בשפה המקצועית מדברים על הערך הגליקמי של חומרי הגלם. זה של הקמח המלא נמוך מזה של הקמח הלבן. קמחים מלאים הפכו לחומר גלם מבוקש גם בתעשיית מוצרי הצריכה. כך למשל החברות המובילות לדגני בוקר מצהירות על כך שילדינו נהנים מדגנים מלאים בלבד.

14 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (1)

  • יוליה 13 ביוני 2016 16:40 השב

    היי..יש לי שאלה לגבי העוגיות גרנולה עם צימוקים.
    אני מאוד אוהבת את העוגיות האלה ומכינה אותם הרבה (בספר מצוין שהם עם פיסטוקים גם). כל פעם אני נתקלת בבעיה בפריסה של העוגיות. לאחר ההקפאה אני מנסה לפרוס אותן עם סכין חדה והם נשברות באמצע ואני צריכה לאחות אותם ידנית.
    ניסיתי גם להוציא ולהפשיר אותן מעט לפני הפריסה, וקורה בדיוק אוות הדבר.
    מה הסיבה לכך?

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *