עוגיות שיבולת שועל

כך תכינו עוגיות בריאות יותר ופריכות להפליא משיבולת שועל (קוואקר)
פברואר 2020

לשיבולת שועל (המכונה גם קוואקר) יש אחוזי שומן נמוכים, היא קלה לעיכול ועשירה בסיבים, חלבון ומינרלים. בשווקים ניתן למצוא שלושה סוגים של שיבולת שועל: מלאה (שלמה),  עדינה (גריסה עדינה) ואינסטנט (שבבים דקיקים שעברו תהליך של אידוי ובישול מקדים טרם יובשו ונארזו) – הן שונות זו מזו בטקסטורה וכל אחת מהן תעניק למאפה מרקם אחר. המלאה תעניק לו מרקם פריך יותר (ותהיה מצוינת למאפים בעלי מרקם קריספי), העדינה תעניק מרקם רק יותר ואילו המהירה תשמש יותר כחומר קושר (ותהיה מצוינת לדייסות ולהסמכה).