החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
למלית:
לציפוי
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הקלתית:
2
שמים עוגיות וחמאה מומסת במעבד מזון ומעבדים למרקם פירורי. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.
3
אופים כ-10 דקות ומצננים לטמפ’ החדר.
מכינים את המלית ואופים שוב:
4
שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים לבלילה חלקה ונוזלית. יוצקים על הקלתית.מחזירים לתנור לכ-20 דקות נוספות, עד ששולי העוגה מתייצבים אך במרכזה היא עדיין רוטטת.
5
מצננים, מכסים ומקררים למשך לילה ואפילו יום.
6
לפני ההגשה מעטרים בתותים טריים שטופים היטב ופרוסים דק.
מה עוד מכינים עם עוגיות לוטוס?
- מפוררים על תותים, מוסיפים קצפת ומגישים על תקן קינוח זריז וטעים.
- מוסיפים לטרייפל במקום הבישקוטים (אבל לא מרטיבים בסירופ, כדי שלא ייהרסו).
- מפוררים ומוסיפים לתערובת של כדורי שוקולד. מכינים בייבי קסטות.
טיפ: אם רוצים תותים מבריקים, מחממים מעט ריבת משמש (או ריבת תות מסוננת) עד שהיא נוזלית ומזגגים את התותים