חיפוש מתקדם

עוגת גבינה קרה בציפוי פירות יער

מתכון לעוגת גבינה קרה בציפוי פירות יער
צילום: אסנת בן דב

עוגת בזק, שיש לה כמה ציפויים אפשריים. כשיש לכם פירות יער טריים זה נפלא, אבל גם כשאין יזללו אותה. כדאי לשים לב לעבודה עם הג’לטין, ולאמץ אותה גם למתכונים אחרים שעושים בו שימוש.

חומרים

לתחתית:
למלית הגבינה:
לציפוי א':
לציפוי ב':

אופן ההכנה

  1. מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש.
  2. מכינים את המלית: מערבבים (לא מקציפים!) גבינה, אבקת סוכר וגרגרי וניל לתערובת חלקה.
  3. מפזרים את הג'לטין על פני 1/2 כוס מים קרים וממתינים 2 דקות. מחממים (לא מרתיחים) את המים והג'לטין: 20 שניות במיקרוגל או מעל ביין מארי, עד שהג'לטין נמס והנוזל חלק ושקוף, ללא גושים. מוסיפים בבת אחת לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
  4. מקפלים לתערובת את הקצפת. יוצקים על בסיסי העוגות, ומצננים במקרר 4-3 שעות.
  5. מכינים את הציפוי: 
  6. אפשרות א': מפזרים את הג'לטין על פני 1/2 כוס מים קרים וממתינים 2 דקות. מחממים (לא מרתיחים) את המים והג'לטין: 20 שניות במיקרוגל או מעל ביין מארי, עד שהג'לטין נמס והנוזל חלק ושקוף, ללא גושים. מוסיפים בבת אחת לתוכן פחית האוכמניות. יוצקים בעדינות על פני העוגה ומקררים 5-4 שעות נוספות לפני ההגשה (אין צורך בזיגוג).
  7. אפשרות ב': פירות טריים פשוט מסדרים על פני העוגה ומברישים מעליהם את הזיגוג. שימוש בפירות קפואים מחייב זיגוג רב יותר כדי שלא יאבדו את צורתם ויפרישו נוזלים לאחר ההפשרה (כשהעוגה במקרר). טובלים את הפירות הקפואים בקערה עמוקה מלאה בזיגוג. מוציאים ומסדרים על העוגה בצורה דקורטיבית. מקררים 4-5 שעות נוספות לפני ההגשה.

גיוון:
ניתן להכין ציפוי משולב. מורחים את הרוטב הריבתי בלבד מפחית השימורים (ללא הג’לטין) ועליו מסדרים את פירות היער הטריים או הקפואים ומזוגגים. ציפוי כזה יהיה קצת פחות יציב, והריבה הסגולה משימורי האוכמניות (או האדומה משימורי הדובדבנים, אם רוצים) תזלוג בצורה אלגנטית על דפנות העוגה.

15 בנובמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *