300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

עוגת מוס טירמיסו - על השולחן
חיפוש מתקדם

עוגת מוס טירמיסו

מתכון לעוגת מוס טירמיסו
כתיבה ועריכה: איריס גלברט, יעל כלב | צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
מתכון לעוגת מוס טירמיסו
כתיבה ועריכה: איריס גלברט, יעל כלב | צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

ברוכים הבאים ל-The Cheese Cake Factory. כאן מייצרים עוגות גבינה טעימות בכל הסגנונות. יש לנו עוגות אפויות ועוגות קרות עם פירורים, יש עוגות עם שוקולד ועוגות עם פירות טריים, עוגות דחוסות ועוגות אווריריות – וכולן נורא טעימות! מבצע עוגות הגבינה שלנו נפתח בסקר שערכנו בקרב הגולשים בעמוד הפייסבוק, המשיך בהתייעצויות עם מומחים והגיע לשיאו עם עשרות עוגות ששוגרו למערכת מכל קצות הארץ. טעמנו, בדקנו, השווינו, התווכחנו, ניסינו בבית ולבסוף בחרנו את 8 גרסאות המופת שלנו. אנחנו בטוחות שאחת מהן תככב השנה על שולחן החג שלכם.

הנה עוגת המוס טירמיסו של ענר צלאל (“דלאל”):

העוגה הזו לא מיועדת לאופים מתחילים. היא דורשת מיומנות מסוימת (ורצוי גם מדחום סוכר), אבל אם תצליחו להתגבר על החשש הראשוני, התוצאה תפיל אתכם מהרגליים – עוגת מוס רכה עם טעמים של גבינה, קפה וליקר שקדים שמשלימים זה את זה.

חומרים

לג'נואז:
לסירופ קפה:
למרנג איטלקי:
לקצפת:
  • ‏220 מ"ל (1 כוס פחות כף) שמנת מתוקה
  • ‏35 גרם (3 כפות) סוכר
לתערובת מסקרפונה:
לפאט-א-בומב:
לקישוט:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים ג'נואז: מקציפים ביצים וסוכר כ-10 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. מקפלים פנימה קמח מנופה וחמאה לתערובת אחידה. משטחים את המסה בתבנית לגובה 1/2 ס"מ.
  3. אופים כ-8 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע. מצננים לטמפ' החדר וחותכים או קורצים ריבוע בגודל 20 ס"מ.
  4. מורחים על הג'נואז שוקולד מומס ומעבירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מניחים עליה את הרינג ומרפדים את צידו הפנימי בשקף אפייה. מניחים את הג'נואז ברינג על הצד של השוקולד (השוקולד צריך לגעת בנייר האפייה) ומעבירים את התבנית למקרר עד לשלב ההרכבה.
  6. מכינים סירופ קפה: מביאים לרתיחה את כל החומרים למעט האלכוהול. מצננים לטמפ' החדר ומוסיפים קלואה ואמרטו.
  7. מכינים מרנג איטלקי: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן ומבשלים כדקה וחצי עד שהבועות הופכות לגדולות ומאטות את קצב היווצרותן (הטמפ' צריכה להיות 121 מעלות).
  8. במקביל מקציפים חלבון לקצף לבן אך רך מאוד. יוצקים את סירופ הסוכר בזרם דק על דופן המיקסר ומקציפים עד שהקערה קרה למגע. מעבירים את המרנג למקרר עד השימוש.
  9. מכינים קצפת: מקציפים שמנת וסוכר לקצפת רכה ושומרים במקרר עד השימוש.
  10. מתחילים בהכנת תערובת המסקרפונה: שמים ג'לטין ומים בקערית ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהג'לטין סופח את המים.
  11. שמים בקערה גבינת מסקרפונה ומרככים אותה בעזרת לקקן.
  12. מכינים פאט-א-בומב: מקציפים חלמונים כ-5 דקות עד שהם תפוחים ובהירים.
  13. בינתיים מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן ומבשלים כ-2 דקות עד שהבועות הופכות לגדולות ומאטות את קצב היווצרותן (הטמפ' צריכה להיות 121 מעלות). מזלפים את סירופ הסוכר בזרם דק על דופן המיקסר ומקציפים עד שהקערה קרה למגע.
  14. ממשיכים בהכנת תערובת המסקרפונה: ממיסים את הג'לטין על בן מארי או במיקרוגל עד שהוא חם. מוסיפים קלואה ואמרטו ומערבבים. מוסיפים 2 כפות מסקרפונה ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הג'לטין למסקרפונה הרכה ומערבבים לתערובת אחידה.
  15. מרכיבים את העוגה: מקפלים את הפאט-א-בומב לתערובת המסקרפונה. מקפלים פנימה את הקצפת ובסוף מקפלים את המרנג עד לקבלת קרם חלק.
  16. מברישים את הג'נואז במחצית כמות סירופ הקפה ומשטחים עליו חצי מכמות הקרם. טובלים בישקוטים ביתרת סירופ הקפה ומניחים על הקרם. יוצקים מעל את המחצית השנייה של הקרם ומחליקים (אם רוצים דוגמה כמו בתמונה, מסרקים בעזרת מברשת מיוחדת). מעבירים למקפיא ל-6 שעות לפחות.
  17. ביום ההגשה מפשירים את העוגה כ-3 שעות במקרר ולפני ההגשה מפדרים בקקאו. שומרים עד 4 ימים במקרר.