הנסיכה האיטלקית

מה עושים עם גבינת מסקרפונה?

מעוגות ביסקוויטים ועד קינוחי מוס מתוחכמים - מגלים את הגבינה האיטלקית
מאי 2019

גבינת מסקרפונה בעלת המרקם והטעם המופלא, משתדכת נפלא לשפע טעמים, והולכת יד בים עם תותים, תאנים ועוד פירות קיץ, שוקולד לבן, מרקחות למיניהן ועוד. אפשר להכין אתה מוסים, קינוחים אישיים,  מילפיי, קאפקייקס, עוגות ביסקוויטים ועוד שלל קסמים קולינריים. הנה כל מה שאפשר לעשות עם גבינת מסקרפונה.

עוגת גבינה אפויה עם קרם הדרים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר
עוגת גבינה אפויה עם קרם הדרים של אריה קסטיאל ודורון גרונוביץ' (האחים). צילום: אפרת לוזונוב; סטיילינג: עינב רייכנר

עוגת גבינה אפויה עם קרם הדרים

עוגה עשירה עם קאימק וקרם הדרים, שמביא איתו חמיצות לצד מרירות נהדרת למתכון המלא

עוגת יוגורט תפוז יוונית

עוגה עסיסית, ארומטית ונפלאה ליד הקפה. סוד המרקם שלה הוא יוגורט שמוסיפים לבלילה וסירופ, שמעניק עומק ושומר על עסיסיות לאורך זמן למתכון המלא
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
פרפה חלבה מתובל בסילאן של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

פרפה חלבה מתובל בסילאן

אי אפשר לדבר על פרפה חלבה בלי להזכיר את צחי בוקששתר. הגרסה של רות שונה — הפרפה שלה מתובל בסילאן, יש בו פחות חלמונים והוא מועשר בגבינת מסקרפונה, שתורמת למרקם ולטעם למתכון המלא
עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים של חן שוקרון. צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר

עוגת מסקרפונה אפויה עם פעמיים אגוזים

אגוזים למטה (בצורת בסיס פריך) ואגוזים למעלה (בצורת ברס קרמלי) ובאמצע עוגת גבינה אפויה רכה ועשירה, שאינה צונחת או מתבקעת למתכון המלא
סלט פתוח של קמבוזולה מוקצפת עם סלק צלוי וקרמל בלסמי של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
סלט פתוח של קמבוזולה מוקצפת עם סלק צלוי וקרמל בלסמי של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

סלט של קמבוזולה מוקצפת עם סלק צלוי וקרמל בלסמי

קמבוזולה היא הכחולה הרכה ביותר - משהו בין קממבר וגורגונזולה - ולכן אפשר להקציף אותה לקרם רך ותפוח ולעצב קנלים יפים להגשה למתכון המלא
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טרייפל גבינה, פירות טריים ודובדבני אמרנה

קרם גבינת שמנת, בישקוטים, פירות טריים ודובדבני אמרנה עזי טעם וצבע למתכון המלא
  • אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
  • אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי
    אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה של שף אודי ברקן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: תמר גוז'ינסקי

אגסים ביין אדום עם קרם מסקרפונה

קינוח חורפי שהוא טייק אוף על הסנגריה - יין אדום מבושל עם תבלינים שהופך לרוטב סמיך ומוגש עם אגסים בשלים וקצפת למתכון המלא
גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה של נעמה נויהאוז | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

גאלט אגסים וג׳ינג׳ר מסוכר עם קרם מסקרפונה

1 דירוגים
פאי בעיצוב חופשי, עשוי מבצק מבושם בקינמון ובאגוז מוסקט וממולא בערימת אגסים ויהלומי ג׳ינג׳ר מסוכר למתכון המלא

קינוח קרמל ומסקרפונה בייליס

בקינוח הזה הבייליס נוכח גם בקרמל וגם בגנאש המסקרפונה האוורירי. שטרויזל אגוזי לוז מוסיף פריכות וטעמים מורכבים למתכון המלא
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
גאלט ענבים צלויים וגבינות של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

גאלט ענבים צלויים וגבינות

8 דירוגים
כאן הגאלט מורכב מבצק שקדים פריך, מלית גבינה עדינה וביכורי ענבים שחורים למתכון המלא

טארט אפרסקים בסירופ צ'ילי

בדרום איטליה שילוב בין חריף ומתוק הוא עניין מקובל ולא מעט סבתות מכינות קינוחים שמארחים פלפל שחור או צ'ילי למתכון המלא
ספינג' בסגנון מזרח תיכוני של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
ספינג' בסגנון מזרח תיכוני של שף־קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

ספינג' בסגנון מזרח תיכוני

הטעמים המקומיים של הדרים, שקדים וורדים הופכים את הספינג' הזה לאוריינטלי ובלתי נשכח למתכון המלא
טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל של עינב לובלינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן
טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל של עינב לובלינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: נעמה רן

טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל

3 דירוגים
עוגת גבינה מיוחדת בהשראת הקונדיטור הצרפתי כריסטוף מישאלק, שמכין טארטים ללא שוליים בעיצוב נקי, מוקפד וחדשני למתכון המלא
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט
טירמיסו קוקוס בכוסות של השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן. צילום: יהונתן גיסלר. סטיילינג: נועה שביט

טירמיסו קוקוס בכוסות

השף-קונדיטורים עופר בן נתן ועומר קוצ'מן מעבירים טוויסט אוריינטלי על מאפי שבועות הקלאסיים למתכון המלא
מילפיי טירמיסו אריא של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
מילפיי טירמיסו אריא של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

מילפיי טירמיסו של מסעדת אריא

הסו-שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר ממסעדת אריא, מגישים קינוח שמתיך בין קינוחי הלהיט מצרפת ואיטליה למתכון המלא
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

טירמיסו בישקוטים וגבינת מסקרפונה

קינוחי כוסות אישיים הם דרך אלגנטית ומרשימה להפתיע בסיום הארוחה, כך הם גם קינוחי הטירמיסו של שפית מיכל מילרד למתכון המלא
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות
עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים של שף־קונדיטורית מיכל מילרד. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ליבת רות

עוגת פירורים עם קרם מסקרפונה פירות יער ותותים

שווה להשקיע בקינוח אישי של עוגת גבינה, שבו כל שכבה וכל ביס מוסיפים עניין וטעמים חדשים בפה למתכון המלא
ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט
ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה של פאולין שובל. צילום: איל גרניט

ניוקי תפוחי אדמה בקרם פלפלים שרופים ושמן פטרוזיליה

3 דירוגים
קשה לדמיין מנה יותר עדינה ומפנקת. לפלפל אין את החמיצות של העגבנייה ולכן קרם הפלפלים מאוד עדין בטעמו וקטיפתי למתכון המלא
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY
אניולוטי דלורית בחמאת שומר, אגוזי לוז ומסקרפונה של יוגב ירוס. צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דיאנה לינדר; ; כלים: סטודיו NOW POTTERY

אניולוטי דלורית בחמאת שומר ואגוזים

4 דירוגים
כיסוני האניולוטי הם הגרסה של פיימונטה לרביולי, כאן הם ממולאים בדלורית ומבושלים בחמאת שומר, מסקרפונה ואגוזים למתכון המלא
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
  • רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן
    רביולי סרטנים של שף איתן ונונו. צילום: רן בירן

רביולי סרטנים של שף איתן ונונו

מתחשק לכם להשקיע? שף איתן ונונו מלמד איך מכינים רביולי במילוי סרטנים וברוטב על בסיס קליפותיהם למתכון המלא
רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן של שף רמי סויסה. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן של שף רמי סויסה. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

רביולי מסקרפונה ותפוחי עץ מטוגן

1 דירוגים
רביולי תפוחי עץ עם גבינת מסקרפונה, קינוח שעושה טייק אוף על המנה האיטלקית המפורסמת ולא ישאיר את האורחים אדישים למתכון המלא
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס.
צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מושלם עם מילוי מתקתק של גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים. תוספת חובה לשולחן הקינוחים בחג למתכון המלא
פנקייקס תפוחים ברוטב קרם תפוחים וקינמון. צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר
פנקייקס תפוחים ברוטב קרם תפוחים וקינמון. צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר

פנקייקס תפוחים ברוטב קרם תפוחים וקינמון

2 דירוגים
ארוחת פנקייק מענגת של שבת בבוקר, שאפשר בקלות להסב לקינוח מושקע ומהודר בתוספת פירות טריים חתוכים למתכון המלא
טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים 
. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים . צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

טארטלטים במלית קרם רוזטה ודובדבנים

כשתיירים טועמים רוזטה בשוק לוינסקי או ביפו, העיניים שלהם נפערות בתדהמה והם מצטיידים מייד בכמה בקבוקים. זה הזמן להיזכר בנפלאות הרוזטה, אחד הסמלים של המטבח המקומי. למתכון המלא
רביולי תירס וגבינת מסקרפונה 
עם ברוקומיני ופקורינו . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
רביולי תירס וגבינת מסקרפונה עם ברוקומיני ופקורינו . צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

רביולי תירס וגבינת מסקרפונה עם ברוקומיני ופקורינו 

5 דירוגים
רביולי ממולאים בקרם פולנטה ומסקרפונה, רוטב חמאה ולימון עדין ופרחי הברוקומיני שמכניסים ירקרקות רעננה למתכון המלא
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו
פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך. צילום: רונן מנגן | סגנון: דלית רוסו

פאי גלידת לימון-מסקרפונה עם מרנג חרוך

הקונדיטורית נעמה גאון ממציאה מחדש את האלסקה האפויה - יצירה מתוקה-קפואה-מוגזמת במובן הכי טוב של המילה למתכון המלא
רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי מצומצם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי מצומצם. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רביולי סלק כבוש ממולא בקרם גורגונזולה ובלסמי

1 דירוגים
מנה צבעונית, מרשימה, בריאה וטעימה, שבה את יריעות הפסטה של הרביולי מחליפות יריעות סלק כבוש למתכון המלא
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה
ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו. צילום: דניאל לילה

ריזוטו מסקרפונה עם ארטישוק, אספרגוס וגרנה פדנו

האספרגוס והארטישוק נותנים לריזוטו קלילות ורעננות. את השמנת מחליפה המסקרפונה, שמעמיקה את המרקם ומעשירה את הטעם למתכון המלא
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"
טורט מסקרפונה ודובדבנים. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2015 של "מחלבות גד"

טורט מסקרפונה ודובדבנים

עוגת גבינה חגיגית, שמכינים בקלות וללא אפייה. מגישים חצי קפואה כדי שתהיה נוחה לחיתוך. שימו לב: מכינים יום מראש למתכון המלא
  • עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
  • עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר
    עוגת תותים וקצפת. צילום: בועז לביא | סגנון: עמית פרבר

עוגת תותים וקצפת

1 דירוגים
החלפתי את הטורט הפשוט בעוגת סולת עסיסית ספוגה בסירופ, ואת הקצפת שדרגתי עם מסקרפונה, שנותנת גוף מוצק ומרקם עשיר למתכון המלא