חיפוש מתקדם

פאי בננות עם טופי מלוח

מתכון לפאי בננות עם טופי מלוח
צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

מה שעושה את העוגה הזאת למיוחדת הוא הטופי, שיש לו ממש טעם של סוכריות Werther’s Original. דקואז הוא סוג של מרנג אגוזים, המשמש לרוב כתחתית לטורטים. כאן הוא מתפקד כמלית לקלתית. מניחים עליו בננות מקורמלות ומעל הכל יוצקים את רוטב הטופי. שימו לב: לצורך הכנתו תזדדקו למדחום סוכר.

חומרים

לבצק פריך:
לדקואז אגוזים:
לבננות מקורמלות:
לטופי:

אופן ההכנה

  1. מכינים בצק פריך: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מרדדים את הבצק לעלה על משטח מקומח ומעבירים לתבנית פאי. דוקרים מעט את הבצק בעזרת מזלג.
  4. אופים כ-10 דקות עד להזהבה ומצננים. מורידים את טמפ’ התנור ל-160 מעלות.
  5. מכינים דקואז: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מקפלים פנימה אבקת סוכר ואגוזים ומורחים את התערובת על הקלתית.
  6. אופים 5-4 דקות למרנג נימוח ורך ומצננים. מגבירים את חום התנור ל-190 מעלות.
  7. מכינים בננות מקורמלות: מסדרים את הבננות בתבנית כך שהחלק החצוי כלפי מעלה ומפזרים סוכר.
  8. צולים 10 דקות עד שהבננות מתקרמלות ומצננים.
  9. מכינים טופי: שמים בסיר סוכר, גלוקוזה ומים ומבשלים על להבה נמוכה עד לטמפ’ של 160 מעלות.
  10. בינתיים מחממים בסיר אחר שמנת מתוקה ומלח עד שהשמנת חמימה.
  11. יוצקים את השמנת לתערובת הסוכר בהדרגה ובזהירות תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. ממשיכים לבשל את הטופי על להבה נמוכה כ-10 דקות תוך כדי ערבוב לקבלת מרקם מעט צמיגי אבל כזה שעדיין אפשר לצקת.
  12. מצננים את הטופי כ-30 דקות ל-120 מעלות ומוסיפים קוביות חמאה בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהיא נטמעת.
  13. מרכיבים את העוגה: מסדרים את הבננות על הדקואז, יוצקים עליהן את רוטב הטופי ומפזרים שברי קשיו. מעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות. שומרים במקרר עד 5 ימים.
24 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *