חיפוש מתקדם

פאי טופי אגוזים

מתכון לפאי טופי אגוזים
צילום: דניאל לילה

אוכלים את הפאי המתוק הזה בפרוסות קטנות, שוכחים מהקלוריות ומתמכרים. פאי מתוק מתוק (וטעים טעים), עם המון אגוזים ברוטב טופי ביתי.

הכי חשוב – אגוזים ושיהיו טריים וטעימים. אל תתביישו להריח וגם לטעום בסופר או אצל מוכר הפיצוחים. אם יש להם שמץ של ריח או טעם מעופש, לא לגעת.

כדאי לקלות בבית כדי להבטיח טריות מכסימלית. מחממים תנור ל-180 מעלות, מפזרים אגוזים בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה, וקולים 10-12 דקות, עד שהאגוזים מפיצים ריח נעים בכל הבית.

מלית צריך משהו שיחבר את האגוזים לבצק (ולעצמם). מלית טופי (משמנת מתוקה וקרמל) עושה את זה יופי, או בלילה על בסיס ביצים. ויש עוד שתי מליות טובות וקלות להכנה: על בסיס חלב מרוכז או תערובת של חמאה, דבש וסוכר חום.

קלתית אפויה חלקית.

שידוכי אגוזים אגוזי מלך ואגוזי לוז הולכים מצוין יחד. אפשר לשלב גם אגוזי מקדמיה, קשיו ואפילו שקדים, צנוברים ופיסטוקים. הכל לפי ההעדפה האישית ומה שיש בבית.

ואפשר גם אגוזים קלויים מלוחים, אבל רק כשהמלית מבוססת על טופי. הניגוד בין הרוטב המתוק-מתוק והאגוזים המלוחים יוצר הרמוניה מפתיעה. שווה לנסות.

אפייה בחום בינוני (180 מעלות). משך האפייה משתנה בהתאם למלית. הטופי דורש אפייה קצרה (15-20 דקות), ואילו מלית המבוססת על ביצים דורשת זמן אפייה כפול.

מתי זה מוכן? פאי עם מלית טופי – כשהטופי מבעבע. פאי עם מלית על בסיס ביצים – כשהיא מתייצבת. מוציאים מהתנור ומצננים.

הגשה בטמפרטורת החדר. פורסים לפרוסות דקות בסכין חד, במכת להב אחת.

אחסון שומרים יום יומיים מכוסה בטמפרטורת החדר.

חומרים

לקלתית:
    למלית טופי:

    אופן ההכנה

    1. מכינים קלתית תפוזית: מתכון לקלתית מבצק פריך.
    2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    3. מכינים את המלית: ממיסים סוכר לקרמל במחבת עמוקה וכבדה.
    4. במקביל מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
    5. מוסיפים את השמנת לקרמל (זהירות! התערובת תבעבע בפראות). מנמיכים להבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שמתקבל טופי חלק ללא גושים.
    6. מרכיבים ואופים: מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מערבבים היטב, עד שהם מצופים לגמרי בטופי, ויוצקים לקלתית.
    7. אופים 15-20 דקות, עד שהטופי מתחיל לבעבע. מצננים מעט ומגישים חמים, או בטמפ' החדר.

    לפי אותה שיטה מכינים
    פאי פיצוחים: משתמשים באגוזי קשיו קלויים (אפשר אפילו מלוחים) או בפיצוחים אחרים.

    קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.

    פריך מתוק

    13 בדצמבר 2015
    תגובות

    תגובות (8)

    • בינת 11 בנובמבר 2016 2:31 השב

      האם אפשר להוסיף עוד סוגי פיצוחים בנוסף לאגוזי לוז ואגוזי מלך? קשיו למשל ואז זה גם 150 גרם? תודה רבה☺

      • לי גיל - על השולחן 13 בנובמבר 2016 9:36 השב

        אפשר בהחלט!

    • יהודית 10 בספטמבר 2017 15:41 השב

      שלום.
      במידה ואני משתמשת בבצק של מעדנות, האם עליי לאפות אותה גם לפני שלב המילוי ולכמה זמן?

      • noa.ochayon 11 בספטמבר 2017 12:33 השב

        הי יהודית,
        גם את הבצק המוכן יש לאפות אפייה חלקית (עיוורת) של 15-10 דקות לפני הוספת המלית וסיום האפייה. בהצלחה!

    • רעות 19 באוקטובר 2017 14:13 השב

      שלום,
      האם ניתן לאפות יום לפני ההגשה?

      • noa.ochayon 19 באוקטובר 2017 14:25 השב

        היי רעות, כן, אין בעיה. הוא לא מתייבש בקלות.

    • אורית 17 בנובמבר 2017 10:07 השב

      שלום
      איך מאחסנים?
      תודה

      • noa.ochayon 19 בנובמבר 2017 9:07 השב

        היי אורית, שומרים עד יומיים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

    הוסף תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *