חיפוש מתקדם

פאי פטריות

מתכון לפאי פטריות
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

פאי אלגנטי שמזכיר במראה שלו פאי פירות מסורתי. כשפורסים אותו עולה ארומה אדמתית ומתגלה מלית מפתה של פטריות עטופות בשמנת וגבינה נמסה.

חומרים

לבצק:
למלית:
למריחה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את הבצק: שמים קמח, חמאה, מלח, זרעי כוסברה וסוכר בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  3. מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3. מחזירים את החלק הקטן למקרר.
  4. מרדדים את החלק הגדול על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ. מרפדים בו את התחתית ודפנות התבנית ומסירים את השאריות.
  5. אופים את הקלתית 20-15 דקות להזהבה, מוציאים מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות.
  6. בינתיים מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים כרישה להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומקפיצים 5 דקות. מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
  7. טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, שום, מלח, פלפל ותימין.
  8. משלימים את הרכבת הפאי ואופים: מפזרים על הקלתית את הפטריות ועליהן עלי בזיליקום וקשקבל. יוצקים את תערובת השמנת והביצים.
  9. מרדדים את יתרת הבצק ששמרנו במקרר על משטח מקומח לעלה בעובי 4-3 מ"מ וחותכים לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מסדרים את הרצועות על תבנית הפאי בצורת שתי וערב.
  10. טורפים ביצה עם מים בקערה ומברישים את רשת הבצק.
  11. אופים כ-30 דקות עד שפני הפאי מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.
  12. אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.