חיפוש מתקדם

פטריות ושייטל מוקפצים עם שבבי אטריות אורז ובאק צ’וי

מתכון לפטריות ושייטל מוקפצים עם שבבי אטריות אורז ובאק צ’וי
צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

במטבח האסיאתי השילוב של פטריות ובשר לא פחות נפוץ מאשר במערב, אבל התוצאות שונות בתכלית. במקום המנות האדמתיות והכבדות, שאנחנו מורגלים בהן, הגרסאות שמגיעות מהמזרח הרחוק קלילות, רעננות ומושלמות לאקלים הישראלי. חשוב להקפיד על הקפצה מהירה בחום גבוה. זה שומר על המרקם של הפטריות ומונע מהבשר להפוך לקשה.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בווק על להבה גבוהה וצורבים רצועות שייטל עד להשחמה קלה. מוציאים ושומרים בצד.
  2. מוסיפים לווק בצל ומטגנים 2 דקות. מוסיפים פלפל חריף, שום, ג’ינג’ר ופטריות ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב או נענוע הווק.
  3. מחזירים למחבת את השייטל הצרוב, מוסיפים באק צוי, מפזרים סוכר ומערבבים. מוסיפים מייד סויה ושמן שומשום ומערבבים היטב. מוסיפים אטריות אורז ומערבבים בווק כחצי דקה.
  4. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים מייד.