מתנות קולינריות לחג שמח
מדריך מאויר לליקוט מקומי, ספר חדש על תיירות יין ישראלית, כיסוי סרוג למצות ועוד מתנות שיישמחו פודיז
חגיגה טבעונית
ספרה השני של אשת התוכן, מנחת סדנאות הבישול ובעלת הבלוג הפופולרי "טבעוניות נהנות יותר", מכיל יותר ממאה מתכונים טבעוניים לכל שעה, מצב והזדמנות. גם הנמנעים מגלוטן ימצאו בספר מענה מספק, שכן הוא שם את הירקות במרכז הצלחת ורוב המתכונים בו הם נטולי גלוטן ועשירים בחלבון.
128 שקלים, הוצאת תכלת
פוסטר ליקוטים מקומיים
פרויקט "תוצרת" של המאייר נדב יהל, הטבח דור ונגר ומשרד הקריאייטיב גולדברג־כהן "בא להלל", לדברי היוצרים, "את הדברים שיש לנו כאן", ומבקש לחבר בין עולמות האוכל, העיצוב והאמנות. המוצרים הראשונים של המיזם הם שני פוסטרים יפהפיים, המהווים מעין מדריכים מאוירים לליקוטי הארץ – האחד חורף והשני קיץ (גודל 50 * 70 ס"מ).
85 שקלים, tozeret.net
נושאי הלפיד: ספר חדש על עלייתה ודעיכתה של תעשיית הקרמיקה הישראלית
האוכל המוכן של שרי אנסקי
למתכונים בספרה החדש והשביעי של הבשלנית, המתכונאית ועיתונאית האוכל הוותיקה, זוכת פרס מפעל חיים של מגזין "טיים אאוט" לשנת 2016, יש די.אן.איי טהור של מטבח ביתי – אוכל טוב מבית טוב. תמצאו בו מבחר של מתכונים פשוטים וטובים, שנוסו אינספור פעמים, מתכוני יסוד רבים ומתכונים שנמצאים בבסיס הזיכרון הקולקטיבי שלנו. על הצילומים, כמו תמיד אצל אנסקי, אחראי הצלם והבעל לשעבר, אלכס ליבק, והם צולמו במטבח הפרטי שלהם. תענוג.
128 שקלים, הוצאת כתר
Arabesque Table: Contemporary Recipes From The Arab World
הספר החדש של רים קסיס, מחברת ספרי בישול עטורי פרסים, שגדלה בבית חנינא, הוציאה תארים במנהל עסקים ובפסיכולוגיה, עבדה כאשת עסקים בתאגידים מצליחים וחזרה לאהבתה הגדולה – המטבח. הספר מכיל אוסף של 130 מתכונים מרחבי העולם הערבי וכן הסברים וסיפורים על המסורות מאחורי המנות.
על התצלומים היפהפיים אחראי הצלם דן פרץ.
כ־40 דולר בחנויות הספרים המקוונות, הוצאת Phaidon
יומן יין – הרפתקה ישראלית
הספר של אנשי היין רוני ססלוב, גיא הרן, דוד סילברמן ואיתמר גור, ייקח אתכם לטיולי יין ברחבי ישראל. בנוסף למידע המקיף שתמצאו במדריך על היקבים באזורי היין השונים, יחכו לכם גם המלצות על מקומות לאכול בהם באזורי היין, וכן פרטים על ההיסטוריה של ענף היין הישראלי, זני הענבים המקומיים, טיפים, מפות מקוריות ועוד.
96 שקלים, להשיג ביקבים, בחנויות יין ובאתר
תזקיק כשל"פ
מזקקת הוויסקי הישראלית Milk & Honey משיקה לחג מוצר חדש: תזקיק שהתיישן במשך כשנה בחבית שרי כשרה. החבית מעניקה למשקה טעמי עץ ופירות אדומים במתיקות מאוזנת וארומת תבלינים עדינה. התזקיק מתאים לשתייה נקי ובקוקטיילים מבוססי ויסקי (700 מ"ל, 40% אלכוהול, כשל"פ).
149 שקלים, להשיג בחנויות אלכוהול, בחנות המזקקה וב־mh-distillery.com
קופסת אפייה – BOX 365
קופסת האפייה של הקונדיטור דרור כהן, בוקס 365, תשמח אופים מתחילים ומנוסים. כהן הכניס לערכה 12 כלים שימושיים שאהובים עליו במיוחד ומומלצים על ידו, כמו למשל: מטרפה, לקקן, פלטה מדורגת, מד ליטר, צנטרים, תבנית סיליקון ועוד. למארז מצורף ספרון שבו 12 מתכונים מתוקים לחג.
299 שקלים, Bakery365
טקסטיל אפריקאי לשולחן החג
נשות קוצ'ינטה הן פליטות מאפריקה – רובן אימהות יחידניות, ששרדו סחר ועינויים בדרכן ארצה – המייצרות בקולקטיב שהקימו בדרום תל אביב סלים ומוצרי טקסטיל יפהפיים. קולקציית החג שלהן עשויה בדים אפריקאיים בהדפסים עשירים, מלאי צבע וחיים וכוללת סל סרוג למצות עם כיסוי עליו ציטוט מההגדה (130 שקל), פלייסמנטים (80 שקל לרביעייה) וראנר למארז השולחן (90 שקל). ויש גם מארגז הכולל את כל אלו, שני נרות ריחניים ושתי הגדות (375 ש"ח למארז).
he.kuchinate.com
צלחת פסח בעבודת יד
הקרמיקאית המוכשרת עדי ניסני יצרה מהדורה מוגבלת ושווה במיוחד של צלחת פסח עשויה מפורצלן שרוף בטמפרטורה גבוהה עם שישה כדורי פורצלן קטנים שעשויים בעבודת יד ובגימור של זהב 24k. ויש גם גרסה יקרה יותר עם צלחת פליז (זהב) שבה הצלוחיות (גם הן בגימור של זהב 24k) מוארכות.
500/620 שקלים, סטודיו עדי ניסני
קרמיקה בחריטה ידנית
עינב פרייס למדה עיצוב תעשייתי במילאנו, התנסתה במלאכות עיצוב במגוון תחומים ועסקה בקרמיקה כתחביב. לפני שנתיים התחביב הפך למקצוע ופרייס פתחה את Ayn Ceramics, סטודיו בהוד השרון. הכלים היפהפיים שלה נעשים באובניים ועוברים חריטה ידנית. כל כלי מעט שונה מאחיו והם כולם מהדהדים תרבויות רחוקות וקדומות (זוג צלחות גדולות 170 שקל; זוג צלחות קטנות 120 שקל; קערה 450 שקל; ספל 60 שקלים).
ayn-ceramics.com