חיפוש מתקדם

פרחי בצק במלית ריבת פירות יער בסגנון Kouign Amann

מתכון לפרחי בצק במלית ריבת פירות יער בסגנון Kouign Amann
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

את העוגה בעלת השם המוזר (שמקורו בחבל ברטאן) פגשתי באחד מביקורי בפריז. הטעם הנהדר נשאר בפה, אבל את המתכון לא הצלחתי לשחזר עד שראיתי סרט, ובו אופה צרפתייה מכינה את העוגה ומורחת את הבצק בנדיבות בסוכר וחמאה. צורת הקיפולים של הבצק (לריבוע ועוד ריבוע) היא בדיוק כמו במשחק הקווה-קווה שהיינו משחקים כילדים.

חומרים

להברשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק לפי המתכון שבקישור
  2. משמנים רינגים בקוטר 10 ס”מ ומניחים על נייר אפייה. בתחתית כל רינג מורחים על נייר האפייה חמאה רכה בנדיבות ומפזרים סוכר - לפחות כפית גדושה לכל תחתית. לחילופין מכינים בתבנית למאפינס עם שקעים גדולים, וגם אותם משמנים בנדיבות ומפזרים סוכר מעל.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 30×60 ס”מ ועובי 4 מ”מ. מחלקים ל-8 ריבועים בגודל 15 ס”מ.
  4. מורחים כפית חמאה רכה במרכז כל ריבוע ומפזרים עליה בנדיבות לפחות כפית גדושה סוכר, כך שהוא יסתיר את החמאה. מקפלים פנימה את 4 הקצוות של הריבוע כמו מעטפה (יתקבל ריבוע קטן יותר), הופכים את הריבוע שהתקבל ומקפלים פנימה שוב את 4 הקצוות לריבוע קטן יותר. שמים כפית גדושה של ריבה בנקודת המפגש של 4 הקצוות, אוספים את הקצוות למרכז מעל הריבה ומניחים עד שהריבועים תופחים מעט.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. אופים כ-30-25 דקות עד שהמאפים זהובים ואפויים. אפשר להוסיף מעט ריבה במרכז המאפה מייד בתום האפייה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים של מעדנות.

שמרים עלים