היפים והאכילים: מדריך אביבי לפרחי מאכל מקומיים

פרחי מאכל. צילום: אנטולי מיכאלו
פרחי מאכל. צילום: אנטולי מיכאלו

יש להם תפרחת מרהיבה, צבעוניות מרשימה, בישום עדין וטעמים ייחודיים: קבלו את מגדיר הפרחים האכילים

16 בדצמבר 2018

סחלב סוניה

סחלב ייחודי, מרהיב ביופיו, מוכר בזכות צבעו הוורוד העז.
שימושים במטבח: ריחו וטעמו העדינים משאירים אותו בפינת הקישוט. משמש כתוספת לסלטים, קינוחים ובעיקר קוקטיילים.

סחלב סוניה. צילום: אנטולי מיכאלו
סחלב סוניה. צילום: אנטולי מיכאלו

בגוניה

פרח מרשים וצבעוני בעל ריח חזק וטעם חמצמץ.
שימושים במטבח: טעמו הדומיננטי וצורתו היפה מאפשרים שני שימושים עיקריים: תוספת חמצמצה לכריכים וקישוט צלחות.

בגוניה. צילום: אנטולי מיכאלו
בגוניה. צילום: אנטולי מיכאלו

ורד

לסמל הרומנטיקה ריח וטעם עדינים וייחודיים.
שימושים במטבח: זיקוק העלים יוצר מי ורדים המשמשים כתבלין בקינוחים כגון מלבי, סחלב, רחת לוקום ועוד. הכנסת העלים לתבניות קרח מאפשרת הגשה יפה וריחנית של קוקטיילים.

ורד. צילום: אנטולי מיכאלו
ורד. צילום: אנטולי מיכאלו

ציפורן

פרח בעל עלי כותרת מרהיבים בגוון סגלגל.
שימושים במטבח: גרגירי הציפורן מזוהים עם תבשילים מהמטבח ההודי. הניצנים הטחונים משמשים לתיבול עוגות (גזר היא המפורסמת שבהן), עוגיות, תבשילי בשר, רטבים, בישום יינות וליקרים ועוד.

ציפורן. צילום: אנטולי מיכאלו
ציפורן. צילום: אנטולי מיכאלו

חרצית

פרח קטן וצהוב בעל ניחוח חזק. טעם עליו מזכירים את עלי הסלרי אך מרכז הפרח מר.
שימושים במטבח: עלי הכותרת מתאימים לסלט טרי ולקישוט מאכלים.

חרצית. צילום: אנטולי מיכאלו
חרצית. צילום: אנטולי מיכאלו

ציפורן החתול

מוכר גם בתור קלנדולה. פרח צהוב עם עלי כותרת ארוכים.
שימושים במטבח: מתיקות עלי הכותרת מתאימה לקישוט מנות אחרונות וכתוספת לסלטים. בעלי הכותרת הלשוניים מצויה כמות גבוהה של פיגמנטים, תכונה המאפשרת צביעת מרקים, אורז, חמאה ומאפים שונים.

ציפורן החתול. צילום: אנטולי מיכאלו
ציפורן החתול. צילום: אנטולי מיכאלו

פלרגוניום ריחני

מוכר גם בתור גרניום. פריחתו מרהיבה ועליו מדיפים ריח חריף.
שימושים במטבח: משתלבים בשמנים, ממתקים ומאפים. מומלץ להוסיף למשקאות קלים, או בתוך קוביות קרח

פלרגוניום ריחני. צילום: אנטולי מיכאלו
פלרגוניום ריחני. צילום: אנטולי מיכאלו

טגטס

פרח ססגוני בצבעי אדום, חום, כתום, צהוב והשילובים שביניהם. ריחו מזכיר תפוח.
שימושים במטבח: תיבול ריחני למרקים, אורז וירקות. אפשר להשתמש ללא בישול כתוספת לתה או לסלט.

טגטס. צילום: אנטולי מיכאלו
טגטס. צילום: אנטולי מיכאלו

אמנון ותמר

מופיעים בשלל צבעים, בדרך כלל סגול וצהוב. ריחם עדין וטעמם מתקתק.
שימושים במטבח: קישוט יפהפה בקינוחים, סלטים ובמשקאות קלים.

אמנון ותמר. צילום: אנטולי מיכאלו
אמנון ותמר. צילום: אנטולי מיכאלו

בוראז'

מוכר גם בתור זיפן. צמח מרפא כחלחל־סגלגל בעל ענפים ארוכים ותפרחת יפהפייה. טעם הפרחים מזכיר מלפפון.
שימושים במטבח: משתלב בסלטים, מרקים וקוקטיילים (הולך מעולה עם ג'ין וטוניק). מומלץ בסלטים מבוססי מלפפונים.

בוראז'. צילום: אנטולי מיכאלו
בוראז'. צילום: אנטולי מיכאלו