היפים והאכילים: מדריך אביבי לפרחי מאכל מקומיים
יש להם תפרחת מרהיבה, צבעוניות מרשימה, בישום עדין וטעמים ייחודיים: קבלו את מגדיר הפרחים האכילים
סחלב סוניה
סחלב ייחודי, מרהיב ביופיו, מוכר בזכות צבעו הוורוד העז.
שימושים במטבח: ריחו וטעמו העדינים משאירים אותו בפינת הקישוט. משמש כתוספת לסלטים, קינוחים ובעיקר קוקטיילים.
בגוניה
פרח מרשים וצבעוני בעל ריח חזק וטעם חמצמץ.
שימושים במטבח: טעמו הדומיננטי וצורתו היפה מאפשרים שני שימושים עיקריים: תוספת חמצמצה לכריכים וקישוט צלחות.
ורד
לסמל הרומנטיקה ריח וטעם עדינים וייחודיים.
שימושים במטבח: זיקוק העלים יוצר מי ורדים המשמשים כתבלין בקינוחים כגון מלבי, סחלב, רחת לוקום ועוד. הכנסת העלים לתבניות קרח מאפשרת הגשה יפה וריחנית של קוקטיילים.
ציפורן
פרח בעל עלי כותרת מרהיבים בגוון סגלגל.
שימושים במטבח: גרגירי הציפורן מזוהים עם תבשילים מהמטבח ההודי. הניצנים הטחונים משמשים לתיבול עוגות (גזר היא המפורסמת שבהן), עוגיות, תבשילי בשר, רטבים, בישום יינות וליקרים ועוד.
חרצית
פרח קטן וצהוב בעל ניחוח חזק. טעם עליו מזכירים את עלי הסלרי אך מרכז הפרח מר.
שימושים במטבח: עלי הכותרת מתאימים לסלט טרי ולקישוט מאכלים.
ציפורן החתול
מוכר גם בתור קלנדולה. פרח צהוב עם עלי כותרת ארוכים.
שימושים במטבח: מתיקות עלי הכותרת מתאימה לקישוט מנות אחרונות וכתוספת לסלטים. בעלי הכותרת הלשוניים מצויה כמות גבוהה של פיגמנטים, תכונה המאפשרת צביעת מרקים, אורז, חמאה ומאפים שונים.
פלרגוניום ריחני
מוכר גם בתור גרניום. פריחתו מרהיבה ועליו מדיפים ריח חריף.
שימושים במטבח: משתלבים בשמנים, ממתקים ומאפים. מומלץ להוסיף למשקאות קלים, או בתוך קוביות קרח
טגטס
פרח ססגוני בצבעי אדום, חום, כתום, צהוב והשילובים שביניהם. ריחו מזכיר תפוח.
שימושים במטבח: תיבול ריחני למרקים, אורז וירקות. אפשר להשתמש ללא בישול כתוספת לתה או לסלט.
אמנון ותמר
מופיעים בשלל צבעים, בדרך כלל סגול וצהוב. ריחם עדין וטעמם מתקתק.
שימושים במטבח: קישוט יפהפה בקינוחים, סלטים ובמשקאות קלים.
בוראז'
מוכר גם בתור זיפן. צמח מרפא כחלחל־סגלגל בעל ענפים ארוכים ותפרחת יפהפייה. טעם הפרחים מזכיר מלפפון.
שימושים במטבח: משתלב בסלטים, מרקים וקוקטיילים (הולך מעולה עם ג'ין וטוניק). מומלץ בסלטים מבוססי מלפפונים.