חיפוש מתקדם

קבב טלה, סלרי וכמהין

מתכון לקבב טלה, סלרי וכמהין
צילום: דן פרץ | סגנון: רותם ניר

זהו קבב ל”מיטיבי לסת”, כפי שנהגו לומר פעם (וטוב שהפסיקו), שעשוי מ100% בשר טלה. לא בשר בקר עם שומן טלה או כל מיקס אחר, אלא שוק טלה קצוצה בסכין חד, מתובלת בשורש סלרי שהוזהב קלות בשמן זית, עשבי תיבול ומחית של פטריות כמהין שחורות. האמיצים (ואלה שבאמת ירוויחו) ישאירו את הקבב הזה נא בפנים ויגישו אותו כסוג של טרטר עשוי בגריל.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מטגנים סלרי במחבת עם שמן זית כ-3 דקות לריכוך והזהבה (בלי להגיע להשחמה). מצננים.
  2. מערבבים את בשר הטלה בקערה עם שאר החומרים כולל הסלרי עם שמן הטיגון, טועמים ומתקנים תיבול. משהים כשעתיים במקרר ומוציאים חצי שעה לפני ההכנה, כדי שהתערובת תגיע לטמפ’ החדר.
  3. מבעירים גריל פחמים, וכשהגחלים לוהטות מניחים עליהן רשת נקייה ומשומנת.
  4. יוצרים קבבים בגודל כדורי פינג פונג פחוסים ומניחים על הגריל. צולים כ-2 דקות מכל צד (לקבב נא) ומגישים מייד.

גיוון: לפני הצלייה אפשר לעטוף את הקבבים בעלי חוביזה (חלמית) שטופים ונקיים ולהדק בקיסם. הצלייה תהיה עדינה יותר, והקבב ייצא אפילו עסיסי יותר. צולים כ-5 דקות מכל צד ומגישים מייד.