חיפוש מתקדם

קיש גבינות עיזים ובצל מזוגג

מתכון לקיש גבינות עיזים ובצל מזוגג
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

הכוכב של שולחן החג בגרסא מפנקת עם גבינת גבינות עיזים עזות טעם ובצל מזוגג. הסוד הוא בקלתית ובשילוב המוצלח בין גבינה לירק. רק אל תקראו לו פשטידה!

חומרים

לקלתית:
למלית:
לרויאל:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הקלתית: מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פירורים דקים. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח לעיגול בקוטר 27 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. מניחים על הבצק משקולת פאי או שעועית, כדי שלא יתרומם.
  4. אופים 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מתייבש.
  5. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.
  6. מכינים את הבצלים: מערבבים שמן זית עם חומץ בלסמי וסוכר בקערה, מוסיפים בצלים, מערבבים ומפזרים בתבנית.
  7. אופים כ-20 דקות עד להזהבה ומצננים.
  8. מכינים רויאל: טורפים ביצים עם שמנת בקערה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
  9. מרכיבים את הקיש ואופים: מפזרים גבינת תום, בצלים מזוגגים ופרוסות פרומעז על הקלתית האפויה למחצה ויוצקים את הרויאל.
  10. אופים 45-35 דקות עד שהקיש זהוב ויציב. ממתינים כ-10 דקות ורק אז פורסים.
3 במאי 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *