חיפוש מתקדם

קציצות עוף, נענע וטחינה ברוטב סילאן

(1 חוות דעת)
מתכון לקציצות עוף, נענע וטחינה ברוטב סילאן
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

הפעם הטחינה לא ברוטב אלא בתערובת הקציצות, והיא מעניקה להן עסיסיות רבה, טעם שומשומי וצורה עגולה מושלמת (בזכות שמן השומשום).

חומרים

לקציצות:
לרוטב:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (הקירור תורם לצורה חלקה יותר. מי שממהר יכול לדלג).
  2. מכינים את הרוטב: מביאים את החומרים לרתיחה בסיר גדול ומנמיכים להבה.
  3. מבשלים ומגישים: מעצבים 24 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בזהירות ברוטב. מגבירים מעט את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים ללא מכסה 10 דקות (אל תיבהלו מהקצף, הוא ייעלם במהלך הבישול). מסירים מהכיריים ומניחים לכמה דקות.
  4. מוציאים את הקציצות מהרוטב בכף מחוררת ומזלפים עליהן טחינה גולמית. אפשר גם לשמור במקרר בתוך הרוטב עד שלושה ימים. הקציצות אפילו טעימות יותר למחרת.

גיוון:
הרוטב מצוין גם לקוביות סלק מבושלות

טחינה היא חומר גלם ידידותי, שמתחבר בקלות עם כל מיני תיבולים. הנה כמה מן החביבים עלינו:
טחינה ירוקה: מרסקים בבלנדר צרור נאה של פטרוזיליה חלוטה (או תערובת של עשבי תיבול כולל נענע וכוסברה) עם שאר מרכיבי הטחינה.
טחינה אסיאתית: מתבלים ½ כוס טחינה גולמית בכף מיץ לימון, כף רוטב סויה, ¼ כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ או מגורר (או ½ כפית כבוש) וטיפה שמן שומשום. אפשר לדלל במים. מתאים לסלטי כרוב, ירקות שורש וירקות ירוקים חלוטים.
טחינה אגוזים: מוסיפים לטחינה המוכנה 3 כפות אגוזי מלך טחונים. הולך טוב על ירקות ירוקים מאודים כמו שעועית וקולרבי.
טחינה מסאלה: מתבלים את הטחינה בכפית גדושה אבקת קארי ועוד קצת כורכום, שיעשה אותה צהובה במיוחד. הולך טוב על ירקות צלויים, במיוחד כרובית.
טחינה זעפרן: ממיסים כמה חוטי זעפרן במים חמים, מצננים אותם ומשתמשים בהם להכנת הטחינה.

31 בדצמבר 2015
תגובות

תגובות (1)

  • שלום 10 באפריל 2016 19:27 השב

    אני מבין איךאף אחד לא כתב תגובה עד עכשיו…. מתכון מדהים הקציצות תענוג משחקים של מתוק עם חריף עם הטעם של הטחינה ורעננות של הנענע וג’ינג’ר פשוט מעדן תודה. 🙂

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *