לא על הרוטב לבדו

קציצות ברוטב שישאירו טעם של עוד

קציצות דגים, עוף ובשר במגוון רטבים שונים
פברואר 2019

אפשר להכין אותן עם דגים, בשר או עוף. אפשר לבשל אותן רוטב חמצמץ ולימוני או רוטב אדום בוהק. קציצות ברוטב הן מנה שתמיד מנצחת, עם שפע של מרחב תמרון לשחק עם  לסוג הקציצות וגם עם הרוטב העוטף את המנה. הינה כמה מנות מובחרות במיוחד, רק אל תשכחו להכין כיכר לחם טרייה לניגוב הרוטב.

קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס של עופרי זוטא. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

קציצות עוף ופלפל קלוי ברוטב פלפלים וחומוס

לעוף הטחון מצטרף פלפל מתקתק, ובמקום פירורי לחם השתמשנו בגרגרי חומוס, כך שגם הרגישים לגלוטן יכולים ליהנות מהתבשיל למתכון המלא
קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)
קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי של רינת צדוק (צילום: שני בריל; סטיילינג: עינב רייכנר)

קציצות טופו צלויות עם עגבניות שרי, דובדבנים וצ'ילי

הקציצות האלה הן אחד מהמתכונים הכי שימושיים אצלי. הן רכות, אווריריות וסופגות באהבה כל רוטב שמשדכים להן למתכון המלא
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם
פסטה פיצי עדשים ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם

פסטה ללא גלוטן עם קציצות ברוטב עגבניות

1 דירוגים
 אם אין לכם כוח להכין פסטה יש המון סוגים של אטריות או שבבי אורז שיתאימו לקציצות ודורשות בישול קצרצר למתכון המלא
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן
כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ'. צילום: פטרישה ניבן

כדורי בשר באפונה, נענע ויוגורט

כבש, נענע, אפונה - מה יותר בריטי מזה? ובכל זאת כמה תבלינים אקזוטיים עוטפים את המנה בניחוחות אלף לילה ולילה למתכון המלא
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר
קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה של שף רפי כהן. צילום: רונן מנגן. סטיילינג: עמית פרבר

קציצות עגל עם גרגרי חומוס, פלפלים וכוסברה

7 דירוגים
הציפוי יוצר מעין "סוודר" לקציצה, כך שהיא גם סופחת טוב יותר את הרוטב וגם נותרת עסיסית במיוחד למתכון המלא
כפתה - קציצות בשר עטופות בתפוח אדמה של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן
כפתה - קציצות בשר עטופות בתפוח אדמה של שושנה כהן לברן, מתוך הספר יא אמנה. צילום: יסמין ואריה, סגנון: שרון בן צבי ואילנית כהן פרידמן

קציצות בקר עטופות בתפוחי אדמה – כְּפְתָה

16 דירוגים
הכְּפְתוֹת הן רכיב חשוב במטבח של אימא, חלק בלתי נפרד מהקוסקוס של שבת, ואנחנו אוכלות אותן עם הרבה לימון למתכון המלא
קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה של שף ניר תמרי. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש
קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה של שף ניר תמרי. צילום: איתיאל ציון. סטיילינג: מאיה ליבנת-הרוש

קציצות דגים וחציל שרוף ברוטב חריימה עם פלפל שושקה

3 דירוגים
בהכנת הקציצות אפשר להוסיף או להחליף חלק מכמות הדגים בסרדינים טריים. זה יעשיר את חוויית הים שבצלחת למתכון המלא
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

קציצות ממולאות בפרחי כרובית ומבושלות בציר בקר וקינמון

הפתעה — בתוך הקציצה הוטמן פרח כרובית קטן, שתודות לגלגול עדין ומתחשב מצליח לשמור על אישיותו ומרקמו למתכון המלא