חיפוש מתקדם

שיפודי פרגיות עטופים בבייקון עם רוטב שמנת חמוצה ומרווה

מתכון לשיפודי פרגיות עטופים בבייקון עם רוטב שמנת חמוצה ומרווה
צילום: אילן נחום | סגנון: אוריה גבע

במהלך הצלייה הבייקון עובר טרנספורמציה — השומן ניתך והחלק הבשרי הופך למעטה דקיק ופריך. הפרגית סופחת את טעמו הבשרי המעושן ואת השומן העשיר והופכת לעסיסית במיוחד. התוספת של רוטב שמנת-מרווה מכניסה את המנה לפנתיאון הקומפורט-פוד החורפי.

חומרים

לרוטב:

אופן ההכנה

  1. מבעירים גריל פחמים
  2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים מרווה כדקה. מוסיפים שום, פלפל חריף ופטרוזיליה ל-20 שניות ומסירים מהכיריים.
  3. מערבבים היטב ומעבירים לקערה. יוצקים שמנת חמוצה, מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  4. משפדים, צולים ומגישים: פורסים פרוסות בייקון על משטח עבודה. מניחים נתח פרגית בקצה כל פרוסה, מרימים את השוליים של פרוסת הבייקון מעל הפרגית ומגלגלים כך שיעטפו את הפרגית באופן הדוק. משפדים 4 גלילי פרגית על כל שיפוד.
  5. צולים את השיפודים על גריל פחמים חם כ-4 דקות מכל צד או עד שהשומן ניגר כמעט לחלוטין מהבייקון והוא הופך פריך ושחום.
  6. מגישים את השיפודים לצד רוטב השמנת.