ללכת על בטוח

מתכוני פרגיות עסיסיים

אם אתם חוששים לייבש את העוף לכו על נתחים של פרגית - מכאן השמיים הם הגבול
מרץ 2019

טיפים לבישול עם פרגיות
קנייה וחיתוך:
אפשר לקנות את הנתח שלם ומשוטח למעין סטייקים נטולי צורה (מתאים לצלייה על האש או לבישול ארוך) או לבקש מהקצב לחתוך ל-3 נתחונים או לחתוך אותם לגודל ביס (2 ס”מ) כמו שנהוג לשיפודים – כך הם מתבשלים די מהר.
תיבול: אם משתמשים בתבלינים יבשים כמו פפריקה, קארי או בהראט, כדאי להפוך אותם למשחה על ידי הוספת שמן. אם יש זמן, אפשר להשרות את הפרגיות במרינדה – מינימום שעה ועד לילה במקרר.
שיטות בישול: טיגון בשמן, צלייה בגריל, הקפצה בווק וגם בישול ברוטב – כל אלה יתאימו לנתח, ששומר על עסיסיות בזכות אחוזי השומן הגבוהים שבו.
מגישים חם! לא מתאים להגיש נתחי פרגית בסלט עוף, כי כאשר השומן מתקרר הוא מקבל טעם לוואי ומרקם לא נעים.
הכנה מראש: אפשרית, אבל רק כשמדובר בתבשיל עם רוטב. נתחים צלויים לעומת זאת יאבדו מקסמם בחימום חוזר.

 

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות
פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו של עז תלם | צילום: נעם פריסמן | כלי קרמיקה: דורית פרוביזור | לוקיישן: חובת הלבבות

פרגית צלויה ברוטב סאטה־מיסו

תוספת של מיסו לרוטב סאטה אינדונזי משדרגת אותו פלאים והוא מחמיא גם לטופו, דגים מטוגנים או כרובית וירקות צלויים אחרים למתכון המלא
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן
שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם, סטיילינג: גיא כהן

שיפודי פרגית ברוטב סאטה פיקנטי

הסאטה הוא רוטב חמאת בוטנים וחלב קוקוס (או קרם) מהמטבח האינדונזי ושידוך מעולה לכל דבר, ובעיקר כרוטב לשיפודי עוף צלוי למתכון המלא
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
  • רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר
    רוטב סאטה זריז של אורלי פלאי ברונשטיין. צילום: דניאל לילה . סטיילינג: עמית פרבר

רוטב סאטה זריז

רוטב סאטה לעוף בשני צעדים: טוחנים את כל המרכיבים ומוסיפים קרם קוקוס לקבלת מרקם קטיפתי למתכון המלא
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים של רות אוליבר | צילום: דניה ויינר |סגנון: אוריה גבע

תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים

6 דירוגים
הבשלנים הספרדים ירושלמים יודעים להחמיא לעוף, בעזרת לימון ותבלינים שמעניקים מרקם נימוח, טעם חמצמץ וצבע יפה למתכון המלא
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוף צלוי בתערובת חמשת התבלינים

4 דירוגים
גם כשמדובר בצלייה על הגריל או על הפלאנצ'ה, הסינים מקפידים להרטיב מעט את הנתחים במרינדה במהלך הצלייה כדי שלא יתייבשו למתכון המלא
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

עוף מטוגן בזיגוג סויה, שום ודבש

כמה מנות של עוף סיני עם שום ודבש אתם מכירים? זהו צמד מנצח מבחינת הטעם, הצבע והמרקם שהם מעניקים לעוף למתכון המלא