המלצות

נופש פעיל: 4 חוות חקלאיות מומלצות באיטליה

ארגז עגבניות ברשינה לאגו סקורו. צילום : Maurizio vezzoli
ארגז עגבניות ברשינה לאגו סקורו. צילום : Maurizio vezzoli

אם חשקה נפשכם באסקפיזם צרוף באיטליה שכולל נופים פסטורליים ואוכל טרי היישר מהחווה, הנה המקומות להגשים את החלום

16 בדצמבר 2018

1. Fattoria Manostalla סיציליה

סיציליה, אזור מרהיב ביופיו, ידועה בעיקר בגלל החופים הרגועים שלה והטבע הירוק. אבל סיציליה מציעה גם מורשת קולינרית מגוונת המבוססת בעיקר על תזונת הים התיכון. Fattoria Manostalla היא אגריטוריסמו ממש ליד פלרמו, המתמחה בייצור גבינות מסורתיות סיציליאניות, רובן מחלב כבשים. המקום מציע חדרי לינה, מסעדה וחנות שמוכרת את התוצרת האורגניים הגדלה בחווה. לאתר

 

2. Tenutadi Spannocchia טוסקנה

אין צורך להכביר במילים כשמתארים את מחוז טוסקנה. זהו אחד המחוזות המתוירים באיטליה שנודע בזכות יופיו המופלג, הכפרים הקטנים והציוריים שבו, העיר ההיסטורית פירנצה, וגם היינות המגוונים של האזור. חוות Tenuta di spannocchia ממוקמת במחוז סיינה, שעה וחצי מפירנצה. במקום מכינים 15 (!) סוגים שונים של נקניקים מהחיות שגדלות בחווה. את הנקניקים אפשר לקנות בחנות החווה, עם שמן הזית האורגני שמפיקים פה. לאתר

3. Tenuta Santi Giacomo e Filippo מארקה

במחוז מארקה, לא רחוק מהים האדריאטי ומהעיר היפהפייה פרוג'ה, מסתתר לו האגריטוריסמו Tenuta Santi Giacomo e Filippo. המקום מציע מגוון פעילויות לאורחים: החל משיעורי בישול של המטבח המארקאיו הרומאני ועד מסאז'ים וטיפולים שונים בחלל הספא. הייצור החקלאי של המקום מתמקד ביינות טבעיים ואפשר לעשות סיור וטעימות ביקב. לאתר

 

 

4. Masseria Moroseta פוליה

פוליה היא מחוז בקצה הדרומי של איטליה, ממש בשפיץ של המגף. הקולינריה בה מגוונת, וגם היא נשענת רבות על התזונה הים תיכונית. Masseria Moroseta שוכנת לא רחוק מהים, בין עצי הזית הירוקים, עצי פרי וגינת ירק. למתארחים במקום מציעים חדרים עם נוף לפרדסים ולשדות הגידול, וכן שיעורי בישול, מסעדה וריטריט יוגה. לאתר